Corporate Rebels: revolutie op het werk (juist nu) begint met deze 3 woorden

Nu het Coronavirus de wereld in zijn greep heeft, is het onmogelijk om je mailbox, browser of app te openen zonder thuiswerktips door je strot geduwd te krijgen. Allerlei zelfbenoemde ‘experts’ delen ideeën alsof het om hogere wiskunde gaat. Ga toch weg met die zogenaamde tips. Het enige dat je als organisatie richting medewerkers moet doen, kun je opsommen in een beleid van drie woorden: ‘We vertrouwen jullie’. Minnaar en De Morree: In tijden van crisis toont zich het echte karakter van organisaties, en het wordt pijnlijk duidelijk dat vele hun medewerkers nog steeds als kleine kinderen behandelen.’

Hoe eenvoudig het krijgen van vertrouwen ook lijkt, voor veel medewerkers is dit een ver-van-hun-bedshow. Organisaties houden nog altijd krampachtig vast aan regels, protocollen en controle, en hebben moeite met autonomie, vrijheid en vertrouwen. In tijden van thuiswerken, het loslaten van vaste werktijden en het gebruik van nieuwe technologie is het duidelijker dan ooit dat hun aanpak compleet achterhaald is.

Gelukkig kan het radicaal anders! Een aantal progressieve organisaties van over de hele wereld laten zien dat je kunt breken met de traditionele hiërarchie, top-down besluitvorming en stugge bureaucratie.

 De wereld rond om te leren van pioniers

Gefrustreerd door de ouderwetse en ongeïnspireerde corporate wereld zegden Joost Minnaar en Pim de Morree hun banen op, en reisden vier jaar lang de wereld over op zoek naar deze pioniers. Nu – na meer dan honderd bezoeken aan organisaties, academici en ondernemers – delen ze de praktische lessen in hun nieuwe boek Corporate Rebels. Make Work More Fun.

Een wake-upcall voor kapitalisme

‘Bedrijven moeten veranderen, en het bedrijfsleven heeft de Corporate Rebels nodig. Minnaar en De Morree zijn een welkome wake-upcall voor het kapitalisme, en een frisse stem in het managementdenken. Hun werk resoneert bij een nieuwe generatie die een radicaal andere benadering van werken en leven eist,’ aldus Des Dearlove, medeoprichter van het Thinkers50-instituut, dat Minnaar en De Morree onlangs de Radar Award heeft toegekend voor de beste aanstormende managementdenkers.

Lees hier het blog over thuiswerken

Bekijk het boek

Meer nieuws

 • ‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2020

  29 september 2020

  Zwarte schuur van Oek de Jong is een van de vijf boeken die kans maakt op de Boekenbon Literatuurprijs 2020, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek (fictie of non-fictie).  Zwa...

  Lees het hele bericht
 • ‘Tussen de schrijvers vlog’ met Nelleke Noordervliet

  29 september 2020

  In deze nieuwe vlog ‘Tussen de schrijvers’ vertelt schrijver Nelleke Noordervliet over haar pageturner ‘De val van Thomas G.’. De "affaire-Thomas G." schokt het land. Media en sociale media ve...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda