Eva Vriend leest voor in virustijd

Verhalen in virustijd: onder dat motto leest Eva Vriend uit Emmeloord vanaf maandag 6 april voor uit haar eigen boek Eens ging de zee hier tekeer. Ze doet dat live op de Facebookpagina van de FlevoMeer Bibliotheek en later in de week ook bij andere bibliotheken, waaronder de bibliotheken in Dordrecht, Waterland en Amstelland.

Het idee om voor te lezen in deze tijd waarin veel mensen thuis zitten komt van schrijfster Suzanna Jansen. Zij is onder meer bekend van Het Pauperparadijs en Ondanks de Zwaartekracht.

Het initiatief sprak Eva Vriend aan. Zij leest voor op maandag 6 en 20 april, Jansen op maandag 13 en 27 april.

Voorlezen uit haar stoel
Vanuit haar stoel thuis leest Vriend op 6 en 20 april vanaf 16:00 uur een korte passage uit haar nieuwste boek Eens ging de zee hier tekeer. Eerst vertelt ze iets over de achtergronden van het boek. Dat gaat over hoe de Zuiderzeestadjes zijn veranderd na de komst van de Afsluitdijk in 1932.
Na het voorlezen kunnen luisteraars en kijkers op Facebook reacties plaatsen en vragen stellen. Het voorlezen duurt een half uurtje.

Voorleespagina op facebook: https://www.facebook.com/flevomeerbibliotheeknoordoostpolder/

Bron: Omroep Flevoland

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights