Floor Milikowski en Floris Alkemade in debat over de inrichting en het bestuur van Nederland

Vanuit een lege De Balie spreekt programmamaker Tim Wagemakers donderdag 23 april a.s. om 19:00 met twee van de meest interessante denkers in Nederland als het gaat om hoe we ons land inrichten en besturen: Floor Milkowski en Floris Alkemade. Beiden staan bekend als kritische denkers als het gaat om de ruimtelijke inrichting in Nederland.

Floris Alkemade is onze Rijksbouwmeester en publiceert op 16 april zijn boek De Toekomst van Nederland – De kunst van richting te veranderen. Floor Milikowski, journalist en sociaal geograaf, legde net de laatste hand aan haar boek ‘Een klein land met verre uithoeken’, waarin ze een tijdsbeeld schetst van dorpen en steden, bewoners en bestuurders op zoek naar houvast in een veranderende wereld. Hoe willen we dat ons land eruit ziet?

Floor Milikowski & Een Klein Land met Verre Uithoeken
Hoe willen we dat het land eruitziet – en wie kan, wil of moet daar invloed op uitoefenen? Naarmate Nederland verandert in een lappendeken van winnaars en verliezers, wordt de urgentie om in te grijpen groter. Het nieuwe boek van sociaal geograaf en journalist Floor Milikowski laat zien hoe krimp en groei al jaren wel of niet terecht de bestuurlijke agenda bepalen. Op 28 augustus organiseert De Balie een grote avond n.a.v dit nieuwe boek dat op 25 augustus uitkomt.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights