‘Een weldadige verzameling van korte verhalen’: de lente-editie van De scharrelaar

De lente-editie van De scharrelaar is weer verschenen, het literair tijdschrift voor vogelliefhebbers. Het nummer plofte precies op tijd bij mij op de deurmat: thuis werken vergt behoorlijk wat van de mens, en zeker in de eerste weken had ik geen behoefte aan al te lange teksten. Dan komt een tijdschrift goed van pas. En al helemaal wanneer het gevuld is met opmerkelijke verhalen’ schrijft Jako van Gorsel op zijn website De visdief.

‘De kauw komt er goed vanaf in deze editie van De Scharrelaar. Marja Vuijsje en Yolande de Kok verhalen over wat zij met deze vrolijke stadsvogel hebben. Maar dan heb je ondertussen ook het verhaal van Jelle Reumer gelezen over The age of birds. Mooi verhaal trouwens van een door mij zeer gewaardeerd columnist in een zeker dagblad. En warempel, daar nog een verhaal over kauw, raaf en andere kraai-achtigen. Nu een ontroerend terugblik van Karina Wolkers die vertelt over Jan en zijn kauwen en kraaien en hoe hij wenste een raaf te willen hebben. . (…) Veel verschillende soorten verhalen dus in deze editie van De Scharrelaar. Een weldadige verzameling van korte verhalen die ik met veel plezier heb gelezen. En dat geldt vreemd genoeg voor elk verhaal. Zoals Frits Bloemendaal uit de kast komt als luie vogelaar, zo kom ik nu uit de kast als luie lezer. Evenals in de eerste editie kom je ook in de lente-editie van De Scharrelaar een vogelgedicht tegen. In het Engels. En de uitdaging luidt: stuur jouw vertaling in. Wie de mooiste vertaling indient, ontvangt de complete vogelserie van Atlas-Contact. Als luie lezer doe ik nu een stapje achteruit. In stilte wens ik het gedicht The darkling thrush van Thomas Hardy een overtuigende vertaling toe. Weet je uitgedaagd! De prijs mag er zijn: de complete vogelserie van Atlas-Contact. Ook al zulk fijn leeswerk!’

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • ‘Missievaders’ en ‘Eens ging de zee hier tekeer’ op Longlist Libris Geschiedenis Prijs

  3 juli 2020

  Op de Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2020: ‘Missievaders. Een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars’ van Mar Oomen en ‘Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuider...

  Lees het hele bericht
 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken genomineerd voor de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  30 juni 2020

  Jan Brokken is genomineerd voor de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van de internationale besteller De rechtvaardigen. De Italiaanse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Het natuurboek rukt op. Waar komt die trend vandaan? Mooie beschouwing waarin onze maand van de natuur uitgelicht w… https://t.co/stZlEjFT4e
 • RT @Businessboek: Vier ballen in @NRC_Boeken voor 'Fantoomgroei' vandaag! Lees hier de bespreking van de hand van Bernard Hulsman: ‘h… https://t.co/6u1GXx0xIN
 • RT @YvetteMCramer: . @FloorMilikowski: Zorg dat randgewesten als Zeeland weer mee mogen doen. Morgenavond vertelt zij in Middelburg wa… https://t.co/KOI8WIBZmR
 • @bartdecl @Perestrojkast Wat leuk om te horen! We wensen je prettige leesuren met het boek.
 • Hoera! 'Missievaders' van Mar Oomen en 'Eens ging de zee hier tekeer' van @evavriend staan op de longlist van de Li… https://t.co/OeDkRGN3Lo