De schoonheid van de bijeneter, de meedogenloze roodkopklauwier

Lees tijdens de Maand van het natuurboek over al het moois wat de natuur te bieden heeft. Bijvoorbeeld in het net verschenen Berichten uit de vallei. Natuurlogboek van Stefan Brijs.  In dit vervolg op zijn alom geprezen Andalusisch logboek concentreert hij zich vier seizoenen lang op de natuur in het zuiden van Spanje, waar hij sinds 2014 woont.

‘Deze fervente natuurliefhebber deelt zijn kennis met een aanstekelijk enthousiasme, zodat wij in het verre noorden kunnen meegenieten van zijn idyllische habitat. Wie zijn bekomst heeft van de bedompte binnenlucht, kan in zijn kielzog een frisse neus halen in het Andalusische landschap. Want wij kunnen voorlopig niet naar Spanje, maar met deze Berichten uit de vallei komt Spanje gewoon naar ons toe. **** Boek van de week’- Marijke Arijs in de Standaard

‘Zwierig opgetekende observaties en rêverieën, geworteld in de okeren aarde van zijn standplaats Andalusië: Stefan Brijs weet in Berichten uit de vallei hoe hij de lezer kan charmeren. De Amerikaanse schrijver Washington Irving omschreef de streek als een ‘hard en melancholisch land met ruwe bergen en wijde, boomloze vlakten’. Maar in Brijs’ achtertuin wemelt het – spoiler: vooralsnog – van het gedierte en gebladerte, dat hij met zijn geoefende oog en stilistische souplesse moeiteloos tot leven roept. Het schrijfplezier spat van de bladzijden, het enthousiasme van de schrijver, bijvoorbeeld over de roep van de bijeneter, werkt aanstekelijk: pruuu- pruuu, pruuu-pruuu!”  – Knack

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • Beeldroman ‘Familieziek’ goed ontvangen in Frankrijk

  8 juli 2020

  In Frankrijk verscheen op 5 juni het door Peter van Dongen tot beeldroman verwerkte Familieziek van Adriaan van Dis.  In Fichue famille (éditions Dupuis) herleeft striptekenaar Peter van Donge...

  Lees het hele bericht
 • Eva Vriend geeft vier tips voor een uitje langs de Zuiderzeekust

  7 juli 2020

  Historica Eva Vriend kent de kuststeden langs het IJsselmeer als haar broekzak. Voor haar meest recente boek Eens ging de zee hier tekeer, over de kustbewoners van de voormalige Zuiderzee, bezocht ze ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda