Atlas Contact start #educateyourself-boekencampagne

Atlas Contact begint een boekencampagne tegen racisme met de hashtag #educateyourself. Deze campagne bestaat uit advertenties in kranten en tijdschriften, posters en boekenleggers voor in de boekhandel, aandacht in de Club van echte lezers en een online campagne via sociale media.

Ook is er een leeslijst samengesteld voor scholen en bibliotheken met boeken die stof tot nadenken geven, van auteurs zoals Colson Whitehead, Anton de Kom, Malcolm Gladwell, Conny Braam en vele anderen. Op de landingspagina ‘educateyourself’ van de Atlas Contact-website is de uitgebreide lijst boeken over het thema in te zien.

Daarnaast steunt Atlas Contact de The Black Archives met een donatie. The Black Archives is een historisch archief met een grote collectie boeken die vanuit een zwart perspectief zijn geschreven over onderwerpen die elders vaak onderbelicht blijven. The Black Archives speelt een cruciale rol in het toegankelijk maken van kennis en informatie over zwarte literatuur om te begrijpen hoe racisme werkt, waar het vandaan komt, hoe het ervaren wordt en wat de invloed ervan is op het leven van velen.

Marketingmanager Taïs Vezo over deze campagne: “Als uitgeverij vinden wij de strijd tegen racisme een belangrijk maatschappelijk thema, en daar willen we een wezenlijke bijdrage aan leveren. Daarom steunen wij de activiteiten van The Black Archives. We kregen bovendien vanuit boekhandels en bibliotheken veel vraag naar boeken over dit onderwerp: steeds meer mensen willen lezen over de gevolgen van racisme, welke oplossingen ervoor zijn en over het streven naar een inclusieve samenleving. Dat is een goede ontwikkeling.”

Meer nieuws

 • Bereikbaarheid uitgeverij Atlas Contact

  16 maart 2020

  Naar aanleiding van de maatregelen rond het coronavirus uitgeverij Atlas Contact is ons pand tot nader bericht gesloten voor bezoek. Onze medewerkers werken thuis en zijn per mail te bereiken; de m...

  Lees het hele bericht
 • Beeldroman ‘Familieziek’ goed ontvangen in Frankrijk

  8 juli 2020

  In Frankrijk verscheen op 5 juni het door Peter van Dongen tot beeldroman verwerkte Familieziek van Adriaan van Dis.  In Fichue famille (éditions Dupuis) herleeft striptekenaar Peter van Donge...

  Lees het hele bericht
 • Eva Vriend geeft vier tips voor een uitje langs de Zuiderzeekust

  7 juli 2020

  Historica Eva Vriend kent de kuststeden langs het IJsselmeer als haar broekzak. Voor haar meest recente boek Eens ging de zee hier tekeer, over de kustbewoners van de voormalige Zuiderzee, bezocht ze ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda