‘Missievaders’ en ‘Eens ging de zee hier tekeer’ op Longlist Libris Geschiedenis Prijs

Op de Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2020: ‘Missievaders. Een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars’ van Mar Oomen en ‘Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van de Zuiderzee en haar kustbewoners’ van Eva Vriend!

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont elk jaar historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden. De prijs is een initiatief van de Volkskrant en Historisch Nieuwsblad, naamgever Libris, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de VPRO. De jury bestaat dit jaar uit Hans de Boer (juryvoorzitter), P.C. Emmer, Annelien de Dijn, Karin van den Born, Annemarie Laven, Martin Sommer, Inge Schriemer en Jan de Hond. Op 20 september wordt de shortlist bekendgemaakt. De winnaar wordt op zondag 25 oktober bekendgemaakt in het radioprogramma OVT.

Meer nieuws

 • Fout in ‘Koken, eten, leven’ van Nigella Lawson

  15 januari 2021

  In Koken, eten, leven van Nigella Lawson is in het recept van 'Mijn eigen zoet-zoute chocolate cookies' per abuis een fout geslopen; in plaats van 8 tl baksoda had er natuurlijk 1/8 tl baksoda moeten ...

  Lees het hele bericht
 • Caroline Reeders wordt de nieuwe directeur van uitgeverij Atlas Contact

  14 januari 2021

  Met ingang van 1 mei 2021 is Caroline Reeders benoemd tot directeur van uitgeverij Atlas Contact. Het afgelopen jaar is met zorg en beleid gezocht naar een opvolger voor Chris Herschdorfer. Een sollic...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda