‘Fantoomgroei’ en ‘Witte schuld’ op longlist PrinsjesBoekenprijs 2020

De jury van de PrinsjesBoekenprijs 2020 heeft de longlist bekendgemaakt voor deze prijs van het beste politieke boek. Hiervoor selecteerde tien boeken uit meer dan vijftig inzendingen. De jaarlijkse PrinsjesBoekenprijs is voor de winnende auteur van een boek dat in het afgelopen parlementaire jaar verscheen. Eind augustus publiceert de jury de shortlist van drie genomineerde boeken. De winnaar van de PrinsjesBoekenprijs 2020 wordt tijdens de uitreiking op vrijdag 11 september 2020 bekendgemaakt.

Het is dit jaar voor de achtste maal dat de PrinsjesBoekenprijs wordt uitgereikt. De prijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek kracht bij te zetten en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De PrinsjesBoekenprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

Zowel Fantoomgroei van Sander Heijne en Hendrik Noten als Witte schuld van Elma Drayer staan op de longlist.

Meer nieuws

 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  31 juli 2020

  Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van De rechtvaardigen (Atlas Contact, 2018) De Italiaanse editie werd vertaal...

  Lees het hele bericht
 • ‘Atlas van een bezette stad’ tentoonstelling in De Appel

  23 juli 2020

  De Appel presenteert met trots Bianca Stigter’s Atlas van een Bezette Stad: Amsterdam 1940-1945, eind 2019 voltooid en uitgebracht bij Uitgeverij Atlas Contact. Voor de derde presentatie onder d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda