‘Fantoomgroei’ en ‘Witte schuld’ op longlist PrinsjesBoekenprijs 2020

De jury van de PrinsjesBoekenprijs 2020 heeft de longlist bekendgemaakt voor deze prijs van het beste politieke boek. Hiervoor selecteerde tien boeken uit meer dan vijftig inzendingen. De jaarlijkse PrinsjesBoekenprijs is voor de winnende auteur van een boek dat in het afgelopen parlementaire jaar verscheen. Eind augustus publiceert de jury de shortlist van drie genomineerde boeken. De winnaar van de PrinsjesBoekenprijs 2020 wordt tijdens de uitreiking op vrijdag 11 september 2020 bekendgemaakt.

Het is dit jaar voor de achtste maal dat de PrinsjesBoekenprijs wordt uitgereikt. De prijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek kracht bij te zetten en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De PrinsjesBoekenprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

Zowel Fantoomgroei van Sander Heijne en Hendrik Noten als Witte schuld van Elma Drayer staan op de longlist.

Meer nieuws

 • ‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2020

  29 september 2020

  Zwarte schuur van Oek de Jong is een van de vijf boeken die kans maakt op de Boekenbon Literatuurprijs 2020, de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek (fictie of non-fictie).  Zwa...

  Lees het hele bericht
 • ‘Tussen de schrijvers vlog’ met Nelleke Noordervliet

  29 september 2020

  In deze nieuwe vlog ‘Tussen de schrijvers’ vertelt schrijver Nelleke Noordervliet over haar pageturner ‘De val van Thomas G.’. De "affaire-Thomas G." schokt het land. Media en sociale media ve...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda