75 jaar Verenigde Naties – kijk achter de schermen met de boeken van Samantha Power en Karel van Oosterom

Op 24 oktober bestaan de Verenigde Naties precies 75 jaar. Dat wordt dit weekend gevierd met onder andere de uitzending UN75 die vrijdagavond (23 oktober) om 20.30 wordt uitgezonden op de NOS. De Amerikaanse Samantha Power schreef het boek Leerschool van een idealist. Power was ambassadeur van de VN voor de Verenigde Staten onder president Obama. De Nederlandse Karel van Oosterom schreef Met een oranje das, over 2018, het jaar waarin hij namens Nederland de felbegeerde post in de VN Veiligheidsraad bekleedde.

 

 

De pers over Leerschool van een idealist:

‘Een schitterend en onverbiddelijk eerlijk boek, waarin Power naadloos haar persoonlijke verhaal verweeft met een verhaal over diplomatie en morele argumenten.’ – Thomas L. Friedman, The New York Times 

De pers over Met een oranje das:

‘Een fascinerende kijk in de machinekamer van de [veiligheids]raad. (…) Een onderhoudend en educatief boek.’ – Michel Kerres, NRC

Afgelopen juni waren Power en Van Oosterom samen virtueel te gast bij het John Adams Institute: https://www.youtube.com/watch?v=_kBvcH9rFGM&feature=youtu.be

 

Meer nieuws

 • Deze boeken zijn genomineerd voor Humberto’s NPO Radio1 Beste Non-fictieboek van het Jaar

  26 november 2020

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor het Humberto NPO Radio1 Beste Non-fictie Boek van het Jaar. Boekenredacteur Emma Louise Diest maakte afgelopen jaar elke maand een maand-winnaar bek...

  Lees het hele bericht
 • Arita Baaijens wint de Groeneveldprijs 2020

  26 november 2020

  Arita Baaijens, auteur van o.a. Woestijnnomaden, wint de Groeneveldprijs 2020. De Groeneveldprijs wordt jaarlijks door Stichting Groeneveld uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda