‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer is het geschenkboek van de Nederland Leest campagne

In november start de campagne Nederland Leest, met als doel dat zoveel mogelijk mensen met elkaar in gesprek gaan over één boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.

Deze moderne klassieker is niet alleen de voor velen herkenbare geschiedenis van een groot, katholiek gezin in tijden die razendsnel veranderden. Het is ook het eigentijdse verhaal van twaalf broers en zussen die samen moeten beslissen over leven en dood van hun stille moeder – en daarbij angstvallig proberen de harmonie te bewaren.

Tijdens de  Nederland Leest-campagne is Het zwijgen van Maria Zachea voor leden en niet-leden gratis in de Nederlandse bibliotheken op te halen.

Van 4 t/m 27 november maakt Judith Koelemijer een toernee langs  bibliotheken en boekhandels.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights