Arita Baaijens wint de Groeneveldprijs 2020

Arita Baaijens, auteur van o.a. Woestijnnomaden, wint de Groeneveldprijs 2020. De Groeneveldprijs wordt jaarlijks door Stichting Groeneveld uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich bijzonder inzet voor het debat over natuur en landschap en die daarbij een afwijkend, kritisch geluid laat horen. Deze stichting wil het noodzakelijke debat over de waarde van de natuur en landschap bevorderen.

De jury over Arita Baaijens: “[Baaijens] is bioloog, ontdekkingsreiziger en publicist en zij heeft in haar werk op baanbrekende wijze onderzoek verricht naar hoe landschap en natuur waargenomen en ervaren kunnen worden. Samen met bewoners, onderzoekers, beleidsmakers, doeners en denkers bracht ze in kaart wat het landschap ons te vertellen heeft. [Ze heeft] zeer vernieuwende bijdragen geleverd aan het urgente maatschappelijk debat over de relatie tussen mens en natuur.”

De prijs wordt op 4 december vanaf 16.00 uitgereikt op Kasteel Groeneveld en kan online gevolgd worden via de
volgende link: https://vimeo.com/event/421823/85fcb1295c.

Meer nieuws

 • ‘Mom you can’ actie!

  22 januari 2021

  Februari 2020 lanceerden we het boek 'Mom You Can'. Little did we know. Dat we een maand later (bijna) allemaal thuis moesten gaan werken. En dat het onderwerp ‘meer geluk in werk en moederschapâ€...

  Lees het hele bericht
 • Spui 25 livestream presentatie ‘Nu de wereld niet meer kijkt’ van Eduard Cousin

  20 januari 2021

  Op 25 januari verschijnt  Nu de wereld niet meer kijkt, over de naweeën van de Arabische Lente, die tien jaar geleden begon in Egypte. Twee jaar later verhuisde de Nederlandse journalist Eduard Cous...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda