‘De zin van het leven’ van Fokke Obbema wint de Volzin Boekenprijs 2020

Kort voor de jaarwisseling werd bekend dat ‘De zin van het leven’ van Fokke Obbema is bekroond met de Volzin Boekenprijs 2020. De criteria voor inzending waren:  een duidelijke link met ‘religie en samenleving’, geschreven in de periode 2016-2020, niet alleen theologie en non-fictie, en… vooral erg goed en origineel qua inhoud.

De redactie van Volzin koos de winnaar uit een kleine honderd ingezonden titels: ‘De zin van het leven is een fantastisch boek. De kwaliteit van de interviews in deze bestseller is hoog, het thema zingeving wordt inmiddels breder gewaardeerd en de invloed die het boek heeft gehad op bijvoorbeeld andere auteurs is opvallend. De afgelopen periode verschenen er meerdere boeken over de zin van het leven.’

 

 

Meer nieuws

 • Jeroen Brouwers wint Libris Literatuur Prijs 2021

  10 mei 2021

  Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers is bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2021, de prijs voor de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. Dat maakte de jury maandagavond in Felix Me...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Interview met Nienke Beintema

  15 mei 2021

  Mei is de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze feestelijke maand, georganiseerd door Uitgeverij Atlas Contact in samenwerking met talloze boekhandels in Nederland en Vlaanderen, is er volop aandacht...

  Lees het hele bericht
 • Help mee informatie verzamelen over handelingsonbekwaamheid

  11 mei 2021

  Even geleden tekende Madeleijn van den Nieuwenhuizen een contract bij Atlas Contact voor haar boek over de geschiedenis van handelingsonbekwaamheid van de werkende vrouw. Er bestaan juridische verhand...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda