Op 1 maart start de online collegereeks ‘Het vrouwenbrein. Vrouwen zijn anders’ met Iris Sommer

Op 1 maart start de online collegereeks Het vrouwenbrein. Vrouwen zijn anders met Iris Sommer

In zes webinars gaat prof. dr. Iris Sommer, auteur van Het vrouwenbrein, in op zes verschillende aspecten waar vrouwen in organisaties vaak tegen aan lopen. Bijvoorbeeld: in van oudsher door mannen gedomineerde omgevingen gelden de mannelijke spelregels. In onze cultuur vinden we fulltime werkende vrouwen eigenlijk slechte moeders, en vinden we vakgebieden waar veel vrouwen werken minder waard dan bijvoorbeeld ruimtevaarttechniek. En in sollicitatieprocedures zien we dat vrouwen zich vaak te bescheiden presenteren en met een andere bril op bekeken worden. En bij ontslag zoeken vrouwen, vaker dan mannen, de schuld bij zichzelf, wat een aardige dip in hun zelfvertrouwen kan veroorzaken.

In deze collegereeks worden zes thema’s behandeld: werk&ambitie, het strategisch spel, omgaan met stress, zelfvertrouwen, overtuigingskracht en feedback. Prof. dr. Iris Sommer bekijkt de thema’s vanuit de wetenschap, drs. Vréneli Stadelmaier vertaalt dit naar de dagelijkse praktijk.

Meer informatie via: https://sheconsult.nl/het-vrouwenbrein-zes-online-colleges-wetenschap-ontmoet-praktijk/

Meer nieuws

 • The Black Archives en Atlas Contact organiseren Anton de Kom-schrijfwedstrijd

  21 februari 2021

  The Black Archives, Anton de Kom Stichting en uitgeverij Atlas Contact organiseren een schrijfwedstrijd waarbij het gedachtegoed van Anton de Kom het uitgangspunt vormt. Anton de Kom was een antiko...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  2 december 2020

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Mensje van Keulen schrijfwedstrijd

  22 april 2021

  Mensje van Keulen viert dit jaar 50 jaar schrijverschap. Ter gelegenheid hiervan organiseren lezerscommunity Hebban en Uitgeverij Atlas Contact de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd. De schrijver van ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het vergeten kwaad’ – Peter Delpeut over de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas

  21 april 2021

  Peter Delpeut  was sinds zijn studententijd een groot bewonderaar van de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas (1922-2019). Totdat de historicus Michael Casper in een artikel beweerde dat Mek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda