Adriaan van Dis bij aftrap van ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’

Op vrijdag 5 maart vindt de aftrap van Het Voorwoord van de Boekenweek plaats, waarbij onder anderen Adriaan van Dis aanwezig zal zijn.

Fidan Ekiz en Renze Klamer zetten vanuit de stadsschouwburg in Amsterdam (ITA) het traditionele Boekenbal in de schijnwerpers met een speciale uitzending van De Vooravond bij BNNVARA op NPO 1. Het jaarlijkse prestigieuze gala van de literaire wereld mag dan niet doorgaan dit jaar, op deze manier wordt het boek toch gevierd door de stichting CPNB. Daarmee krijgt het grote publiek een inkijkje in het anders zo mysterieuze en roemruchte bal.

Tijdens de uitzending vindt de aftrap van Het Voorwoord van de Boekenweek plaats, waarin met tal van evenementen het lezen van boeken wordt aangemoedigd. In een leeg ITA ontvangen Fidan Ekiz en Renze Klamer bekende schrijvers om samen het boek te vieren. Zo delen onder meer Hanna Bervoets (auteur Boekenweekgeschenk), Roxane van Iperen (auteur Boekenweekessay), Connie Palmen,  Adriaan van Dis en Arjen Lubach hun liefde voor literatuur met de kijker.

Het Voorwoord van de Boekenweek wordt afgetrapt tijdens de uitzending van De Vooravond en duurt tot en met 14 maart. De Boekenweek zelf is in verband met corona verplaatst naar de zomer.

De Boekenbalspecial van De Vooravond is vrijdag 5 maart om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer nieuws

  • Deel 3 ‘De geschiedenis van de Joden’ verschijnt in 2026

    19 maart 2024

    Het derde en laatste deel van ‘De geschiedenis van de Joden′ van Simon Schama verschijnt naar verwachting in 2026. Dit langverwachte deel Als woorden tekortschieten beslaat de meest recente geschi...

    Lees het hele bericht
  • Het TNA van Mensje van Keulen in De Taalstaat

    19 maart 2024

    Aan het begin van de boekenweek bespraken Frits Spits en René Appel in De Taalstaat het TNA van schrijfster Mensje van Keulen. 'Wat ons betreft schijft ze volgend jaar het Boekenweekgeschenk en krijg...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights