‘En niet bij machte’ van J.V. Neylen bekroond met Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2021

En niet bij machte van J.V. Neylen is bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2021, de aanmoedigingsprijs die jaarlijks wordt toegekend aan een dichtbundel (oneven jaren) dan wel aan letterkundig proza (even jaren) door de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. En niet bij machte is J.V. Neylens poëziedebuut.

Uit dertig inzendingen en een shortlist van zes bundels heeft de jury met unanimiteit van stemmen En niet bij machte geselecteerd.

 

Uit het juryrapport:

‘J.V. Neylen heeft in haar debuut al meteen een patent op een eigenzinnig beeldarsenaal. […] Op opvallende en in deze tijd, in de contemporaine poëzie, nogal ongewone wijze staat J.V. Neylen in de traditie van iconen van de Nederlandstalige poëzie, heel expliciet zelfs M. Nijhoff en Jan van Nijlen. […] De poëzie in En niet bij machte kan niemand onberoerd laten. De jury is onder de indruk van zoveel branie en métier.’

Eerder ontvingen o.a. Niña Weijers, Lieke Marsman, Ester Naomi Perquin en Anton Valens de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. De jury bestond dit jaar uit Pia de Jong, Kester Freriks (voorzitter), Yves T’Sjoen, Hanneke van Eijken en Lies Van Gasse.

Meer nieuws

 • The Black Archives en Atlas Contact organiseren Anton de Kom-schrijfwedstrijd

  21 februari 2021

  The Black Archives, Anton de Kom Stichting en uitgeverij Atlas Contact organiseren een schrijfwedstrijd waarbij het gedachtegoed van Anton de Kom het uitgangspunt vormt. Anton de Kom was een antiko...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  2 december 2020

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Mensje van Keulen schrijfwedstrijd

  22 april 2021

  Mensje van Keulen viert dit jaar 50 jaar schrijverschap. Ter gelegenheid hiervan organiseren lezerscommunity Hebban en Uitgeverij Atlas Contact de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd. De schrijver van ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het vergeten kwaad’ – Peter Delpeut over de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas

  21 april 2021

  Peter Delpeut  was sinds zijn studententijd een groot bewonderaar van de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas (1922-2019). Totdat de historicus Michael Casper in een artikel beweerde dat Mek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda