Niels Springveld schrijft boek over autisme

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag, de eerste week van april is in Nederland Autismeweek en de hele maand april geldt wereldwijd als Autism Awareness Month: een mooi moment om te vieren dat Niels Springveld heeft getekend om bij Atlas Contact zijn boek over autisme uit te geven!

Voor De Nederlandse Boekengids, waar Niels tevens eindredacteur is, schreef hij eerder dit artikel over geschiedenis van autisme-emancipatie. Want men spreekt vaker óver autisten dan mét autisten. De aannames over wat autisme is en wat ‘de autist’ wel of niet kan zijn niet alleen dehumaniserend, maar ook gevaarlijk, vindt Niels. Zijn boek, voorlopig getiteld Ik vind het niet erg om erbij te horen. Een geschiedenis van autisme verschijnt naar verwachting in 2024.

Niels Springveld (1992) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en is eindredacteur van de Nederlandse Boekengids. Hij schreef eerder onder meer voor de Nederlandse Boekengids, het Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme en Autisme Magazine.

Op de foto staat Niels Springveld (1992) terwijl hij zijn contract bij Atlas Contact tekent. Met links zijn redacteur Simon Dikker Hupkes.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights