Niels Springveld schrijft boek over autisme

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag, de eerste week van april is in Nederland Autismeweek en de hele maand april geldt wereldwijd als Autism Awareness Month: een mooi moment om te vieren dat Niels Springveld heeft getekend om bij Atlas Contact zijn boek over autisme uit te geven!

Voor De Nederlandse Boekengids, waar Niels tevens eindredacteur is, schreef hij eerder dit artikel over geschiedenis van autisme-emancipatie. Want men spreekt vaker óver autisten dan mét autisten. De aannames over wat autisme is en wat ‘de autist’ wel of niet kan zijn niet alleen dehumaniserend, maar ook gevaarlijk, vindt Niels. Zijn boek, voorlopig getiteld Ik vind het niet erg om erbij te horen. Een geschiedenis van autisme verschijnt naar verwachting in 2024.

Niels Springveld (1992) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en is eindredacteur van de Nederlandse Boekengids. Hij schreef eerder onder meer voor de Nederlandse Boekengids, het Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme en Autisme Magazine.

Op de foto staat Niels Springveld (1992) terwijl hij zijn contract bij Atlas Contact tekent. Met links zijn redacteur Simon Dikker Hupkes.

Meer nieuws

 • ‘Man zonder rijbewijs’ en ‘Wij kunnen dit’ op de Longlist Libris Literatuur Prijs 2023

  30 januari 2023

  Op maandag 30 januari is de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt. De prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ramp’, het standaardwerk over de watersnoodramp van 1953, nu ook als audiobook leverbaar

  25 januari 2023

  Op 31 januari werd Nederland precies zeventig jaar geleden getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. De Watersnoodramp van 1953 zette Zeeland en grote delen van Noord-Brab...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Aankomende donderdag 9 februari is de première van de theatrale muziekvoorstelling 'Heimwee' – gespeeld door het Be… https://t.co/8VuIj7zJ9o
 • Verbeeldingskracht en de vrijheid van literaire expressie is een groot goed, dat we moeten koesteren. Ook als uitge… https://t.co/Fupcut2q3u
 • Koert Lindeijer verslaat in 'Een wolkenkrabber op de savanne' o.a.staatsgrepen, aidsepidemie, jongeren, klimaatprob… https://t.co/N2LxsZdboh
 • Kübra Gümüşay: "Haat is geen mening" https://t.co/aJRyfAUWun
 • RT @villamedia: .@Libelle en @MargrietNL waren géén kletstantes met twee nietjes, maar speelden in hoogtijdagen belangrijke emancip… https://t.co/7R3ZyPHchB
Geverifieerd door MonsterInsights