Niels Springveld schrijft boek over autisme

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag, de eerste week van april is in Nederland Autismeweek en de hele maand april geldt wereldwijd als Autism Awareness Month: een mooi moment om te vieren dat Niels Springveld heeft getekend om bij Atlas Contact zijn boek over autisme uit te geven!

Voor De Nederlandse Boekengids, waar Niels tevens eindredacteur is, schreef hij eerder dit artikel over geschiedenis van autisme-emancipatie. Want men spreekt vaker óver autisten dan mét autisten. De aannames over wat autisme is en wat ‘de autist’ wel of niet kan zijn niet alleen dehumaniserend, maar ook gevaarlijk, vindt Niels. Zijn boek, voorlopig getiteld Ik wens mezelf geluk. Een geschiedenis van autisme verschijnt naar verwachting in 2022.

Niels Springveld (1992) studeerde literatuurwetenschap een de Universiteit Utrecht en is eindredacteur van de Nederlandse Boekengids. Hij schreef eerder onder meer voor de Nederlandse Boekengids, het Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme en Autisme Magazine.

Op de foto staat Niels Springveld (1992) terwijl hij zijn contract bij Atlas Contact tekent. Met links zijn redacteur Simon Dikker Hupkes.

Meer nieuws

 • Prachtige recensie over ‘Vaderskind’ door Elly de Waard

  20 mei 2022

  Op 17 mei publiceerde Elly de Waard een prachtige recensie over Vaderskind van Hans Goedkoop op haar blog (https://www.ellydewaard.nl/blog/). Elly, die Renate Rubinstein zelf goed gekend heeft, schree...

  Lees het hele bericht
 • ‘Zelensky. De biografie’ door Serhi Roedenko verschenen bij Atlas Contact

  19 mei 2022

  Op 17 mei is bij Atlas Contact Zelensky. De biografie, geschreven door Serhi Roedenko (en naar het Nederlands vertaald door Roel Schuyt, Henky de Vries en Tobias Wals) verschenen. Zelensky is de enige...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Vanaf zaterdag 4 juni - negentig jaar na de voltooiing van de Afsluitdijk - zendt @NPO2 de vierdelige documentaires… https://t.co/l3PPLqUGg8
 • Gisteren was @WilSchackmann te gast bij @rtvnoord om te spreken over zijn nieuwste boek 'Etta Palm' (vanaf 13:10):… https://t.co/5dXP77YgoS
 • Michiel Cox raakte in de ban van een vrouw die tien jaar dood in haar huis lag: ‘Onbegrijpelijk drama’ (@ADnl). Hie… https://t.co/foedSpDMS8
 • @ADnl Naar het Nederlands vertaald door Roel Schuyt, Henky de Vries en Tobias Wals
 • 'Het beschrijft de transformatie van een Joodse showbizzondernemer en schijtlollige tv­clown tot charismatische lei… https://t.co/SEWHD9I2gh