Niels Springveld schrijft boek over autisme

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag, de eerste week van april is in Nederland Autismeweek en de hele maand april geldt wereldwijd als Autism Awareness Month: een mooi moment om te vieren dat Niels Springveld heeft getekend om bij Atlas Contact zijn boek over autisme uit te geven!

Voor De Nederlandse Boekengids, waar Niels tevens eindredacteur is, schreef hij eerder dit artikel over geschiedenis van autisme-emancipatie. Want men spreekt vaker óver autisten dan mét autisten. De aannames over wat autisme is en wat ‘de autist’ wel of niet kan zijn niet alleen dehumaniserend, maar ook gevaarlijk, vindt Niels. Zijn boek, voorlopig getiteld Ik wens mezelf geluk. Een geschiedenis van autisme verschijnt naar verwachting in 2022.

Niels Springveld (1992) studeerde literatuurwetenschap een de Universiteit Utrecht en is eindredacteur van de Nederlandse Boekengids. Hij schreef eerder onder meer voor de Nederlandse Boekengids, het Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme en Autisme Magazine.

Op de foto staat Niels Springveld (1992) terwijl hij zijn contract bij Atlas Contact tekent. Met links zijn redacteur Simon Dikker Hupkes.

Meer nieuws

 • ‘Het leven van dingen’ van Warna Oosterbaan is genomineerd voor De Sociologische Bril

  30 september 2022

  Journalist en socioloog Warna Oosterbaan is met Het leven van dingen. Wat wij met dingen doen en zij met ons een van de vijf genomineerden voor De Sociologische Bril, de prijs voor het beste publiekss...

  Lees het hele bericht
 • ‘Hans Wiegel. De biografie’ van Pieter Sijpersma op shortlist van de Nederlandse Biografieprijs 2022

  30 september 2022

  Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma is een van de  genomineerde boeken voor de Nederlandse Biografieprijs 2022. Uit meer dan 150 biografieën die tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2022 zijn ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda