Niels Springveld schrijft boek over autisme

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag, de eerste week van april is in Nederland Autismeweek en de hele maand april geldt wereldwijd als Autism Awareness Month: een mooi moment om te vieren dat Niels Springveld heeft getekend om bij Atlas Contact zijn boek over autisme uit te geven!

Voor De Nederlandse Boekengids, waar Niels tevens eindredacteur is, schreef hij eerder dit artikel over geschiedenis van autisme-emancipatie. Want men spreekt vaker óver autisten dan mét autisten. De aannames over wat autisme is en wat ‘de autist’ wel of niet kan zijn niet alleen dehumaniserend, maar ook gevaarlijk, vindt Niels. Zijn boek, voorlopig getiteld Ik vind het niet erg om erbij te horen. Een geschiedenis van autisme verschijnt naar verwachting in 2024.

Niels Springveld (1992) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en is eindredacteur van de Nederlandse Boekengids. Hij schreef eerder onder meer voor de Nederlandse Boekengids, het Wetenschappelijk Tijdschrift Autisme en Autisme Magazine.

Op de foto staat Niels Springveld (1992) terwijl hij zijn contract bij Atlas Contact tekent. Met links zijn redacteur Simon Dikker Hupkes.

Meer nieuws

 • Giuliano Da Empoli maakt op uitnodiging van het Institut français NL een tour door Nederland

  30 november 2023

  De Italiaans-Zwitserse schrijver Giuliano da Empoli maakt op uitnodiging van het Institut français NL een tour langs Utrecht, Amsterdam en Groningen. Da Empoli werd dit jaar uitgeroepen tot Nederland...

  Lees het hele bericht
 • Op 14 december verschijnt ‘Een verhaal brengt een verhaal voort’ van Jan Brokken en Charlotte Van den Broeck – Gouden Ganzenveer 2023

  29 november 2023

  Op 14 december verschijnt Een verhaal brengt een verhaal voort van Jan Brokken en Charlotte Van den Broeck. In deze Gouden Ganzenveer uitgave 2023, staan twee verhalen naast elkaar. Het verhaal van Ja...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights