‘Mijn meningen zijn feiten’ op de shortlist van de Brusseprijs

Mijn meningen zijn feiten van Harm Ede Botje en Mischa Cohen staat op de shortlist voor de Brusseprijs 2021!

“Het zijn actuele thema’s die niet alleen de huidige tijdgeest goed weergeven, maar ook op een nieuwe en originele manier zijn aangesneden”, zegt juryvoorzitter en NOS-journalist Gerri Eickhof. “De shortlist vertegenwoordigt een mooie mix van journalistieke benaderingen en onderwerpen die tot zeer leesbare en interessante boeken hebben geleid. Bovendien zijn het stuk voor stuk boeken waarvan het belangrijk is dat ze geschreven zijn”, aldus de jury. Naast Eickhof bestaat de jury uit Maarten Dessing (Boekblad), Pieter van Os (NRC Handelsblad en winnaar Brusseprijs 2020), Martha Riemsma (hoofdredacteur Tubantia) en Yvonne Zonderop (ex-adjunct hoofdredacteur de Volkskrant).

In aanloop naar de Brusseprijsuitreiking zijn de genomineerde journalisten achtereenvolgens vanaf 1 mei te gast bij de uitzendingen van NOS Met het Oog op Morgen op zaterdagavond tussen 23 en 24 uur. De Brusseprijs wordt sinds 2006 uitgereikt door het Fonds BJP. De winnaar van de Brusseprijs 2021 wordt op 5 juni bekendgemaakt in een uitzending van NOS Met het Oog op Morgen.

Meer nieuws

 • Drie vertaalde titels van Atlas Contact op longlist Booker Prize 2021

  27 juli 2021

  De longlist van The Booker Prize 2021 is bekendgemaakt en maar liefst drie vertaalde titels van Atlas Contact zijn genomineerd: Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro, Hier hoor je niemand over van Patric...

  Lees het hele bericht
 • Pantheon Boekhandel organiseert avond over ‘Bluets’ met vertaler Nicolette Hoekmeijer

  26 juli 2021

  Gevoelens en pijn in blauw, en dat geheel gevat in taal. Dat is Bluets van Maggie Nelson. Een raadselachtig maar prachtig boek en daarom organiseert Pantheon Boekholdt op dinsdagavond 21 septembe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda