Twee audiowandelingen met ‘Atlas van een bezette stad’

Op 1 mei verschijnen twee audiowandelingen langs de zichtbare en onzichtbare sporen van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam-Oost en Amsterdam-Centrum. De wandelingen zijn gebaseerd op Atlas van een bezette stad. Amsterdam 1940 – 1945 van Bianca Stigter, aangevuld met enkele nieuwe verhalen. De wandelingen zijn gratis te beluisteren via Storytel of het podcastkanaal van Atlas Contact.

Meer informatie en de routes vind je op www.atlascontact.nl/bezettestad

De wandeling door Amsterdam-Oost heeft een lengte van 6 kilometer en duurt, inclusief luisteren, 2,5 – 3 uur. De route start en eindigt bij het Muiderpoortstation en gaat voornamelijk door de Indische buurt en de Transvaalbuurt, destijds een van de Joodse buurten in Amsterdam. De wandeling voert langs tientallen adressen, met heel diverse verhalen uit dagboeken, krantenverslagen en van ooggetuigen, over verzetsstrijders die een clandestiene drukkerij bestierden, weggevoerde Joodse Amsterdammers, onderduikadressen, verradersbriefjes, razzia-verzamelplaatsen en Duitse Wehrmacht-inkwartiering.

De wandeling door Amsterdam-Centrum heeft een lengte van 5 kilometer en duurt, inclusief luisteren, 2,5 – 3 uur. De wandeling loopt van het Centraal Station naar de Munt en terug, en brengt gebeurtenissen in herinnering als de schietpartij op de Dam van 7 mei 1945 en het neerstorten van een Brits vliegtuig bij het Muntplein in 1943. De route voert ook langs de cafés waar zwarthandelaren en WA’ers kind aan huis waren en een zeventiende-eeuws pand met zestien onderduikers.

Naast de audiowandelingen wordt een audioboek uitgebracht met de historische achtergronden van deDuitse bezetting van Amsterdam, eveneens gebaseerd op de tekst van Atlas van een bezette stad. Het audiobook is vanaf 1 mei 2021 als MP3 audioboek te koop via webwinkels als luisterrijk.nl, libris.nl en bol.com, maar ook via Storytel, Nextory en de luisterbieb.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights