Tentoonstelling ‘Slavernij’ wordt op 18 mei geopend door koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander opent dinsdagmiddag 18 mei de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum. De tentoonstelling wordt vanwege Covid-restricties vooralsnog in eerste instantie gratis opengesteld voor scholen van het voortgezet onderwijs uit de regio. Zodra de omstandigheden het toelaten volgt de opening voor het algemene publiek. De opening van de tentoonstelling Slavernij door Koning Willem-Alexander wordt live uitgezonden door de NOS om 15.55 uur via NPO1.

De tentoonstelling is vanaf dinsdagmiddag 18 mei voor iedereen online toegankelijk via de website van het Rijksmuseum en gaat open voor het algemene publiek zodra het kan en is te zien tot en met 29 augustus 2021.

Slavernij stelt tien persoonlijke verhalen centraal. Tien waargebeurde verhalen over mensen die in slavernij leefden en slavenhouders, mensen die zich verzetten en mensen die in slavernij naar Nederland zijn gehaald. Hoe zagen hun levens eruit? Hoe verhielden zij zich tot het systeem van slavernij? Konden zij eigen keuzes maken?

Bij de tentoonstelling verschijnt ook het boek Slavernij van Eveline Sint Nicolaas & Valika Smeulders.

Meer nieuws

 • ‘En niet bij machte’ van J.V. Neylen genomineerd voor Poëziedebuutprijs 2021

  14 juni 2021

  En niet bij machte van J.V. Neylen is genomineerd voor de Poëziedebuutprijs! De jury selecteerde vier dichters omwille van hun bijzondere poëziedebuut uit 2020. De laureaat van de Poëziedeb...

  Lees het hele bericht
 • Onno Aerden: ‘ik ben niet meer zo’n buitenkantmannetje’

  11 juni 2021

  Onno Aerden in gesprek met Rinskje Koelewijn in NRC over zijn nieuwe boek De kampvuurvraag. Vind het leven dat bij je past: ‘De diepste gesprekken (met jezelf of vrienden) heb je bij een zelfgest...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda