Onno Aerden: ‘ik ben niet meer zo’n buitenkantmannetje’

Onno Aerden in gesprek met Rinskje Koelewijn in NRC over zijn nieuwe boek De kampvuurvraag. Vind het leven dat bij je past:

‘De diepste gesprekken (met jezelf of vrienden) heb je bij een zelfgestookt fikkie, zegt hij. Vragen vlammen als vanzelf op. „Over het leven, jóúw leven, en of je het leven leeft dat bij je past.” Grote vragen, zeg ik. Ja, zegt hij. „Maar de antwoorden erop stampen we meestal tegelijk met het vuurtje uit.” Hier, zegt hij en geeft me het boek, lees maar.’

Zaterdag in de papieren NRC nu al online te lezen.

Bekijk De kampvuurvraag hier.

Meer nieuws

 • Gezocht: stagiair bureauredactie non-fictie

  14 september 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij en meewerken aan het uitgeven van onze prachtige boeken? Mail een motivatiebrief en cv aan Fieke Janse, fjanse@atlascontact.nl of Helen Zwaan, hzwaan@atlasc...

  Lees het hele bericht
 • Radboud Universiteit verleent eredoctoraat aan Adriaan van Dis

  24 september 2021

  Adriaan van Dis ontvangt op 11 mei 2022 een eredoctoraat van de Radboud Universiteit in Nijmegen voor zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen. In de afgelopen jaren pl...

  Lees het hele bericht
 • ‘Bloed in de rivier’ van Marjoleine Kars op de shortlist voor de Cundill History Prize

  24 september 2021

  De Engelstalige versie van Bloed in de rivier van Marjoleine Kars  is een van de acht finalisten voor de Cundill History Prize 2021. Deze internationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda