Onno Aerden: ‘ik ben niet meer zo’n buitenkantmannetje’

Onno Aerden in gesprek met Rinskje Koelewijn in NRC over zijn nieuwe boek De kampvuurvraag. Vind het leven dat bij je past:

‘De diepste gesprekken (met jezelf of vrienden) heb je bij een zelfgestookt fikkie, zegt hij. Vragen vlammen als vanzelf op. „Over het leven, jóúw leven, en of je het leven leeft dat bij je past.” Grote vragen, zeg ik. Ja, zegt hij. „Maar de antwoorden erop stampen we meestal tegelijk met het vuurtje uit.” Hier, zegt hij en geeft me het boek, lees maar.’

Zaterdag in de papieren NRC nu al online te lezen.

Bekijk De kampvuurvraag hier.

Meer nieuws

 • Drie vertaalde titels van Atlas Contact op longlist Booker Prize 2021

  27 juli 2021

  De longlist van The Booker Prize 2021 is bekendgemaakt en maar liefst drie vertaalde titels van Atlas Contact zijn genomineerd: Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro, Hier hoor je niemand over van Patric...

  Lees het hele bericht
 • Pantheon Boekhandel organiseert avond over ‘Bluets’ met vertaler Nicolette Hoekmeijer

  26 juli 2021

  Gevoelens en pijn in blauw, en dat geheel gevat in taal. Dat is Bluets van Maggie Nelson. Een raadselachtig maar prachtig boek en daarom organiseert Pantheon Boekholdt op dinsdagavond 21 septembe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda