4 Natuurboeken van Atlas Contact op de longlist voor de Jan Wolkers Natuurboekenprijs 2021

De zeearend van Nienke Beintema, De poel van Pauline de Bok, De onderwereld van de tuin van Romke van de Kaa en Het bijenbalkon van Caspar Janssen horen tot de 21 kanshebbers voor de Jan Wolkers Prijs 2021.  De longlist van ‘beste Nederlandstalige natuurboeken’, is zondag 12 juli op NPO Radio 1 bekendgemaakt in het BNNVARA-programma Vroege Vogels.

In september wordt de shortlist bekend. De winnaar wordt in Vroege vogels bekendgemaakt op zondag 24 oktober. De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De prijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en voorzitter Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant).

 

Meer nieuws

 • Drie vertaalde titels van Atlas Contact op longlist Booker Prize 2021

  27 juli 2021

  De longlist van The Booker Prize 2021 is bekendgemaakt en maar liefst drie vertaalde titels van Atlas Contact zijn genomineerd: Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro, Hier hoor je niemand over van Patric...

  Lees het hele bericht
 • Pantheon Boekhandel organiseert avond over ‘Bluets’ met vertaler Nicolette Hoekmeijer

  26 juli 2021

  Gevoelens en pijn in blauw, en dat geheel gevat in taal. Dat is Bluets van Maggie Nelson. Een raadselachtig maar prachtig boek en daarom organiseert Pantheon Boekholdt op dinsdagavond 21 septembe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda