‘Mijn meningen zijn feiten’ en ‘Hans Wiegel. De biografie’ genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs

Mijn meningen zijn feiten. De wording Thierry Baudet van Mischa Cohen en Harm Ede Botje en Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma zijn genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste politieke boek.

De PrinsjesBoekenprijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt en  bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro. Vorig jaar won Elma Drayer met Witte schuld. Mark Verheijen (bestuursadviseur, voormalig Tweede Kamerlid), Kim van Keken (freelance journalist) en Tom van der Meer (hoogleraar politicologie) maken dit jaar deel uit van de jury.

De longlist bestaat uit twaalf boeken, eind augustus wordt de shortlist van 3 titels bekend gemaakt en op 16 september de winnaar.

 

Meer nieuws

 • Drie vertaalde titels van Atlas Contact op longlist Booker Prize 2021

  27 juli 2021

  De longlist van The Booker Prize 2021 is bekendgemaakt en maar liefst drie vertaalde titels van Atlas Contact zijn genomineerd: Klara en de Zon van Kazuo Ishiguro, Hier hoor je niemand over van Patric...

  Lees het hele bericht
 • Pantheon Boekhandel organiseert avond over ‘Bluets’ met vertaler Nicolette Hoekmeijer

  26 juli 2021

  Gevoelens en pijn in blauw, en dat geheel gevat in taal. Dat is Bluets van Maggie Nelson. Een raadselachtig maar prachtig boek en daarom organiseert Pantheon Boekholdt op dinsdagavond 21 septembe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda