‘Mijn meningen zijn feiten’ en ‘Hans Wiegel. De biografie’ genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs

Mijn meningen zijn feiten. De wording van Thierry Baudet van Mischa Cohen en Harm Ede Botje en Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma zijn genomineerd voor de PrinsjesBoekenprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste politieke boek.

De PrinsjesBoekenprijs wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt en  bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro. Vorig jaar won Elma Drayer met Witte schuld. Mark Verheijen (bestuursadviseur, voormalig Tweede Kamerlid), Kim van Keken (freelance journalist) en Tom van der Meer (hoogleraar politicologie) maken dit jaar deel uit van de jury.

De longlist bestaat uit twaalf boeken, eind augustus wordt de shortlist van 3 titels bekend gemaakt en op 16 september de winnaar.

 

Meer nieuws

 • ‘Het leven van dingen’ van Warna Oosterbaan is genomineerd voor De Sociologische Bril

  30 september 2022

  Journalist en socioloog Warna Oosterbaan is met Het leven van dingen. Wat wij met dingen doen en zij met ons een van de vijf genomineerden voor De Sociologische Bril, de prijs voor het beste publiekss...

  Lees het hele bericht
 • ‘Hans Wiegel. De biografie’ van Pieter Sijpersma op shortlist van de Nederlandse Biografieprijs 2022

  30 september 2022

  Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma is een van de  genomineerde boeken voor de Nederlandse Biografieprijs 2022. Uit meer dan 150 biografieën die tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2022 zijn ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda