‘Mijn meningen zijn feiten’ van Mischa Cohen en Harm Ede Botje op de shortlist Prinsjes Boekenprijs 2021

Mijn meningen zijn feiten. De wording van Thierry Baudet van Mischa Cohen en Harm Ede Botje is een van de drie genomineerden op de shortlist voor de Prinsjes Boekenprijs die op donderdag 23 september aanstaande voor de negende keer wordt uitgereikt.

In Mijn meningen zijn feiten zoeken journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen het antwoord op de vraag waarom maakte Baudet – zelf als gymnasiast, rechtsfilosoof en romancier lid van de elite – diezelfde elite tot zijn aartsvijand? Het boek laat zien hoe Baudet, nergens thuis en vaak afgewezen, dan maar zijn eigen zuil bouwde.

Uit een record aantal inzendingen van 81 boeken, haalde Mijn meningen zijn feiten eerder al de longlist van de Prinsjes Boekenprijs. Het NRC schrijft over het boek: ‘Aan de hand van talloze gesprekken met familie, (voormalige) vrienden, studiegenoten, analyses van zijn openbare optredens en geschriften schetsen de auteurs een beeld van Baudet. Dat is uitstekend gelukt.’

De Prinsjes Boekenprijs is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek kracht bij te zetten en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro. Vorig jaar won Elma Drayer met het boek ‘Witte schuld’ de prijs. Mark Verheijen (bestuursadviseur, voormalig Tweede Kamerlid), Kim van Keken (freelance journalist) en Tom van der Meer (hoogleraar politicologie) maken dit jaar deel uit van de jury.

De uitreiking van de PrinsjesBoekenprijs is onderdeel van het PrinsjesFestival, dat van 14-21 september in Den Haag gehouden wordt. Tijdens dit festival wordt de democratie gevierd.

 

Meer nieuws

 • Gezocht: stagiair bureauredactie non-fictie

  14 september 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij en meewerken aan het uitgeven van onze prachtige boeken? Mail een motivatiebrief en cv aan Fieke Janse, fjanse@atlascontact.nl of Helen Zwaan, hzwaan@atlasc...

  Lees het hele bericht
 • Magazine De Club van Echte Lezers #7

  23 september 2021

  Een Echte Lezer heeft nooit genoeg boeken. Een Echte Lezer kijkt altijd in andermans boekenkast. Een Echte Lezer verdwijnt het liefst in een boek.   Herkenbaar? Dan is dit magazine echt iets v...

  Lees het hele bericht
 • Vijf auteurs van Atlas Contact te gast bij ILFU 2021

  21 september 2021

  Van 23 september tot 2 oktober is het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en maar liefst vijf auteurs van Atlas Contact zijn te gast: Jeanette Winterson, Ayaan Hirsi Ali, Rebekka de Wit, ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda