Vijf auteurs van Atlas Contact te gast bij ILFU 2021

Van 23 september tot 2 oktober is het International Literature Festival Utrecht (ILFU) en maar liefst vijf auteurs van Atlas Contact zijn te gast: Jeanette Winterson, Ayaan Hirsi Ali, Rebekka de Wit, Elizabeth Strout en K. Michel. Het ILFU is een jong en vernieuwend internationaal literatuurfestival. Het festival brengt verschillende grote literatuurevenementen van de afgelopen jaren en decennia samen. Vermengd met nieuwe programma-onderdelen is het ILFU een avontuurlijke viering van de literatuur en poëzie. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Programma:

24 september: Online Book Talk met Jeanette Winterson over haar nieuwe essaybundel Twaalf bytes.

25 september: Ayaan Hirsi Ali, van wie onlangs Prooi verscheen, praat met Lale Gül over vrouwenrechten en islam. Ook Rebekka de Wit is aanwezig en zij gaat in gesprek met Imbolo Mbue over klimaatzaken en olievlekken.

30 september: Elizabeth Strout wordt geïnterviewd door Liddie Austin. Strouts nieuwe roman Het verhaal van William verschijnt in oktober 2021.

2 oktober: K. Michel treedt op tijdens de 38ste Nacht van de Poëzie. Onlangs verscheen zijn dichtbundel & rol door.

Meer nieuws

 • Colson Whitehead, Richard Powers en Oek de Jong bij Crossing Border 2021

  22 oktober 2021

  Crossing Border, het langstlopende internationale literatuur- en muziekfestival in Nederland, vindt plaats van 4 t/m 6 november. Dit jaar zijn onder anderen Colson Whitehead, Richard Powers en Oek de ...

  Lees het hele bericht
 • Jubileumeditie: 70e druk ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst

  22 oktober 2021

  Bekroond en verfilmd blijft De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst al 15 jaar overeind als het Vlaamse antwoord op Salingers The Catcher in the Rye, een perfecte coming-of-age-roman waarvan er ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda