‘Bloed in de rivier’ van Marjoleine Kars bij de drie laatst genomineerden voor de Cundill History Prize

De Engelstalige versie van Bloed in de rivier van Marjoleine Kars  is een van de drie finalisten voor de Cundill History Prize 2021. Deze internationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest imminente, vooruitstrevende auteurs, historici of denkers.

Bloed in de rivier vertelt het onderbelichte verhaal van de slavenopstand die in 1763 plaatsvond in de voormalige Nederlandse kolonie Berbice (hedendaags Guyana). Kars heeft voor haar onderzoek meer dan 900 handgeschreven transcripties van verhoren met slaafgemaakten gebruikt en schetst een levendig beeld en spannend beeld van de dagelijkse gebeurtenissen tijdens de opstand en de mensen die er een rol in speelden.

De bekendmaking van winnaar vindt digitaal plaats op 2 december en zal worden bijgewoond door Camilla Townsend, winnaar van de Cundill History Prize 2020.

Voor de volledige lijst en meer informatie, klik hier.

Meer nieuws

 • Vacature stagiair PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • Salman Rushdie

  13 augustus 2022

  We zijn geschokt en bedroefd door de aanslag op het leven van schrijver Salman Rushdie tijdens een lezing in de staat New York op vrijdag jl. Zijn rijke oeuvre, dat duizelingwekkende romans omvat als ...

  Lees het hele bericht
 • Wat lezen de medewerkers van Atlas Contact zelf graag deze zomer?

  12 augustus 2022

  We maakten een rondje langs de bureaus op de uitgeverij. Dit zijn volgens de aanwezige medewerkers de must-reads van deze zomer (en daarna uiteraard). Tilly, uitgever tipt Dunkelblum zwijgt van Eva...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda