‘Bloed in de rivier’ van Marjoleine Kars bij de drie laatst genomineerden voor de Cundill History Prize

De Engelstalige versie van Bloed in de rivier van Marjoleine Kars  is een van de drie finalisten voor de Cundill History Prize 2021. Deze internationale prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest imminente, vooruitstrevende auteurs, historici of denkers.

Bloed in de rivier vertelt het onderbelichte verhaal van de slavenopstand die in 1763 plaatsvond in de voormalige Nederlandse kolonie Berbice (hedendaags Guyana). Kars heeft voor haar onderzoek meer dan 900 handgeschreven transcripties van verhoren met slaafgemaakten gebruikt en schetst een levendig beeld en spannend beeld van de dagelijkse gebeurtenissen tijdens de opstand en de mensen die er een rol in speelden.

De bekendmaking van winnaar vindt digitaal plaats op 2 december en zal worden bijgewoond door Camilla Townsend, winnaar van de Cundill History Prize 2020.

Voor de volledige lijst en meer informatie, klik hier.

Meer nieuws

 • Colson Whitehead, Richard Powers en Oek de Jong bij Crossing Border 2021

  22 oktober 2021

  Crossing Border, het langstlopende internationale literatuur- en muziekfestival in Nederland, vindt plaats van 4 t/m 6 november. Dit jaar zijn onder anderen Colson Whitehead, Richard Powers en Oek de ...

  Lees het hele bericht
 • Jubileumeditie: 70e druk ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst

  22 oktober 2021

  Bekroond en verfilmd blijft De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst al 15 jaar overeind als het Vlaamse antwoord op Salingers The Catcher in the Rye, een perfecte coming-of-age-roman waarvan er ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda