Geert Mak ontvangt de Médaille Charlemagne van de stad Aken

Vrijdag 15 oktober aanstaande ontvangt Geert Mak, auteur van uitgeverij Atlas Contact, in het Duitse Aken de Karel de Grote-penning voor Europese media. Deze Médaille Charlemagne pour les Médias Européens ontvangt Mak vanwege zijn ‘essentiële bijdrage aan de discussie over de rol van Europa in de wereld’.

Het juryrapport stelt onder meer: ‘Met zijn knappe observaties over het Europese continent, beschreven in In Europa en Grote verwachtingen, schetst hij een gedetailleerde geschiedenis van de afgelopen 30 jaar en hoopvolle vooruitzichten in een tijd van extreme geopolitieke veranderingen. Zo levert hij een belangrijke bijdrage aan de discussie over de rol van Europa in de wereld en draagt tegelijkertijd bij aan het streven mensen dichter bij het idee van een verenigd Europees continent te brengen.’

De uitreiking vindt plaats op 15 oktober a.s. in de kroningszaal van het stadhuis van Aken. Martin Schulz, lid van de Duitse Bondsdag en voormalig voorzitter van het Europees Parlement, zal de laudatio uitspreken.

De Médaille Charlemagne pour les Médias Européens wordt sinds 2000 uitgereikt aan een Europese persoonlijkheid of instelling die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het proces van Europese eenwording en de ontwikkeling van een Europese identiteit op het gebied van media. Eerdere winnaars van de Médaille Charlemagne waren onder meer auteur Cees Nooteboom, de Berliner Philharmoniker Foundation, de organisatie Reporters zonder grenzen, André Rieu en de Russische krant Novaya Gazeta.

Meer nieuws

 • Belangrijk bericht over geplande auteursoptredens

  1 december 2021

  De nieuwe coronamaatregelen die 26 november zijn aangekondigd hebben een impact op de geplande optredens van onze auteurs. We proberen de agenda op deze website up-to-date te houden maar helaas is de ...

  Lees het hele bericht
 • Machtsverhoudingen, organisatiecultuur, het ongezegde en de rol van de leider: analyses n.a.v. The Voice

  26 januari 2022

  Veel media-aandacht voor de uitzending van BOOS! over de misstanden bij het programma The Voice, dat vragen opriep over een veilige werkcultuur en hoe die te bereiken. Dit is wat onze-auteurs daarove...

  Lees het hele bericht
 • ‘Komijnsplitsers’, de nieuwe poëziebundel van Marieke Lucas Rijneveld, is verschenen

  24 januari 2022

  ‘Rijnevelds gedichten steken de wankelmoedige een hart onder de riem’ schreef  Janita Monna in Trouw bij het verschijnen van Komijnsplitsers en de Volkskrant kende de nieuwe bundel van Marieke Lu...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda