Geert Mak ontvangt de Médaille Charlemagne van de stad Aken

Vrijdag 15 oktober aanstaande ontvangt Geert Mak, auteur van uitgeverij Atlas Contact, in het Duitse Aken de Karel de Grote-penning voor Europese media. Deze Médaille Charlemagne pour les Médias Européens ontvangt Mak vanwege zijn ‘essentiële bijdrage aan de discussie over de rol van Europa in de wereld’.

Het juryrapport stelt onder meer: ‘Met zijn knappe observaties over het Europese continent, beschreven in In Europa en Grote verwachtingen, schetst hij een gedetailleerde geschiedenis van de afgelopen 30 jaar en hoopvolle vooruitzichten in een tijd van extreme geopolitieke veranderingen. Zo levert hij een belangrijke bijdrage aan de discussie over de rol van Europa in de wereld en draagt tegelijkertijd bij aan het streven mensen dichter bij het idee van een verenigd Europees continent te brengen.’

De uitreiking vindt plaats op 15 oktober a.s. in de kroningszaal van het stadhuis van Aken. Martin Schulz, lid van de Duitse Bondsdag en voormalig voorzitter van het Europees Parlement, zal de laudatio uitspreken.

De Médaille Charlemagne pour les Médias Européens wordt sinds 2000 uitgereikt aan een Europese persoonlijkheid of instelling die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het proces van Europese eenwording en de ontwikkeling van een Europese identiteit op het gebied van media. Eerdere winnaars van de Médaille Charlemagne waren onder meer auteur Cees Nooteboom, de Berliner Philharmoniker Foundation, de organisatie Reporters zonder grenzen, André Rieu en de Russische krant Novaya Gazeta.

Meer nieuws

 • ‘Het leven van dingen’ van Warna Oosterbaan is genomineerd voor De Sociologische Bril

  30 september 2022

  Journalist en socioloog Warna Oosterbaan is met Het leven van dingen. Wat wij met dingen doen en zij met ons een van de vijf genomineerden voor De Sociologische Bril, de prijs voor het beste publiekss...

  Lees het hele bericht
 • ‘Hans Wiegel. De biografie’ van Pieter Sijpersma op shortlist van de Nederlandse Biografieprijs 2022

  30 september 2022

  Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma is een van de  genomineerde boeken voor de Nederlandse Biografieprijs 2022. Uit meer dan 150 biografieën die tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2022 zijn ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda