Waarom vrouwen minder verdienen – ‘een urgent en fris pleidooi’

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, ook voor vergelijkbaar werk.  En er zijn meer directeuren met de naam Peter in Nederland dat vrouwelijke directeuren. In haar boek ‘Waarom vrouwen minder verdienen en wat we eraan kunnen doen’ rekent Sophie van Gool af met mythes en mening en het kan rekenen op vele mooie reacties van lezers en pers, waaronder een prachtige bespreking in NRC met een waardering van vijf ballen:

‘Sophie van Gool onderzoekt de oorzaken van de hardnekkige (financiële) ongelijkheid tussen man en vrouw, de gevolgen hiervan en hoe we dit kunnen veranderen (…) een urgent en fris pleidooi voor feminisme waarin geen enkele makkelijke mening of drogreden standhoudt.’ ●●●●● – NRC

Lees hier de hele recensie in NRC.

Interview in het Parool

Podcast Damn Honey met Sophie van Gool

Bekijk het boek.

Meer nieuws

 • Gooi maar vol die koffer: dit zijn 4 van de 24 beste boeken van ’24 volgens de Volkskrant

  12 juli 2024

  De vakantie is begonnen, het leesseizoen bij uitstek. Wat moet er mee deze zomer? Dit zijn 4 van de 24 beste boeken van 2024 tot nu, volgens de boekenredactie van de Volkskrant. Jan Brokken: De o...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken ontvangt de Premio De Sanctis Europa

  9 juli 2024

  Op maandag 8 juli jl is in Brussel de prestigieuze Premio De Sanctis 'Europa' uitgereikt aan Jan Brokken voor zijn gehele literaire oeuvre en zijn fundamentele bijdrage aan de Europese cultuur. De Pre...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights