Waarom vrouwen minder verdienen – ‘een urgent en fris pleidooi’

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, ook voor vergelijkbaar werk.  En er zijn meer directeuren met de naam Peter in Nederland dat vrouwelijke directeuren. In haar boek ‘Waarom vrouwen minder verdienen en wat we eraan kunnen doen’ rekent Sophie van Gool af met mythes en mening en het kan rekenen op vele mooie reacties van lezers en pers, waaronder een prachtige bespreking in NRC met een waardering van vijf ballen:

‘Sophie van Gool onderzoekt de oorzaken van de hardnekkige (financiële) ongelijkheid tussen man en vrouw, de gevolgen hiervan en hoe we dit kunnen veranderen (…) een urgent en fris pleidooi voor feminisme waarin geen enkele makkelijke mening of drogreden standhoudt.’ ●●●●● – NRC

Lees hier de hele recensie in NRC.

Interview in het Parool

Podcast Damn Honey met Sophie van Gool

Bekijk het boek.

Meer nieuws

 • Vacature: stagiaires op de afdeling pr en marketing fictie & non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Caro Verbeek bij Spijkers met Koppen, OVT en Talkshow M

  29 november 2021

  Op vrijdag 26 november is Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus  van Caro Verbeek verschenen. In haar boek neemt Verbeek de lezer mee op een reis langs opvallende neuzen in de westerse k...

  Lees het hele bericht
 • Stem op: ‘De tuinen van Buitenzorg’ van Jan Brokken; door Humberto genomineerd voor Beste Non Fictie-boek 2021

  27 november 2021

  Wordt De tuinen van Buitenzorg van Jan Brokken het Humberto beste non-fictieboek van het jaar 2021? Het afgelopen jaar is er elke maand door boekenredacteur Emma Louise Diest het beste boek van di...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda