Vandaag is de start van Nederland Leest 2021 in Amsterdam

Vanavond is de officiële aftrap van Nederland Leest in de OBA (Openbare bibliotheek Amsterdam). In de hele maand november leest Nederland hetzelfde boek: De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze maand zal Adriaan van Dis langs verschillende bibliotheken in Nederland gaan om lezingen te geven.

Tijdens deze landelijke kick-off in het OBA Theater, zal Abdelkader Benali zijn Nederland Leest gedicht voorlezen. CPNB directeur Eveline Aendekerk zal de eerste exemplaren van de speciale uitgave van De wandelaar overhandigen aan Adriaan van Dis en Margot Dijkgraaf.

Vervolgens gaat Margot Dijkgraaf, die het nawoord schreef, met Adriaan van Dis in gesprek over het boek, over het belang van literatuur en lezen en ook over zijn nieuwste boek Vijf vrolijke verhalen.

Voor meer informatie klik hier. Deze avond is ook te volgen via een livestream. Klik hier voor de link.

Tijdens Nederland Leest leest heel Nederland in november hetzelfde boek. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Deelnemende bibliotheken geven De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau en ook is er een speciaal boek voor Nederland Leest junior: Katvis van Tjibbe Veldkamp. In november worden verschillende evenementen, boekpresentaties en lezingen, zowel online als in boekhandels en bibliotheken, georganiseerd. Klik hier voor de agenda.

Meer nieuws

 • Vacature stagiair PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • David Meijer te gast bij Opium Radio 4

  11 augustus 2022

  David Meijer is op 11 augustus te gast bij Opium Radio 4. Hij vertelt over zijn boek Zusters van Tarakan, over het waargebeurde verhaal van zijn grootmoeder Mila. De uitzending begint om 19:00 uur. ...

  Lees het hele bericht
 • Lieve Joris in de uitzending van Goed ingelichte kring

  10 augustus 2022

  In de zaterdag uitzending van het NPO Radio 1-programma Goed ingelichte kring van Chazia Mourali, was Lieve Joris te gast. Zij sprak onder meer over haar nieuwe boek Hildeke dat 27 september a.s. vers...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda