Vandaag is de start van Nederland Leest 2021 in Amsterdam

Vanavond is de officiële aftrap van Nederland Leest in de OBA (Openbare bibliotheek Amsterdam). In de hele maand november leest Nederland hetzelfde boek: De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze maand zal Adriaan van Dis langs verschillende bibliotheken in Nederland gaan om lezingen te geven.

Tijdens deze landelijke kick-off in het OBA Theater, zal Abdelkader Benali zijn Nederland Leest gedicht voorlezen. CPNB directeur Eveline Aendekerk zal de eerste exemplaren van de speciale uitgave van De wandelaar overhandigen aan Adriaan van Dis en Margot Dijkgraaf.

Vervolgens gaat Margot Dijkgraaf, die het nawoord schreef, met Adriaan van Dis in gesprek over het boek, over het belang van literatuur en lezen en ook over zijn nieuwste boek Vijf vrolijke verhalen.

Voor meer informatie klik hier. Deze avond is ook te volgen via een livestream. Klik hier voor de link.

Tijdens Nederland Leest leest heel Nederland in november hetzelfde boek. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Deelnemende bibliotheken geven De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau en ook is er een speciaal boek voor Nederland Leest junior: Katvis van Tjibbe Veldkamp. In november worden verschillende evenementen, boekpresentaties en lezingen, zowel online als in boekhandels en bibliotheken, georganiseerd. Klik hier voor de agenda.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights