Flow organiseert Sewalong met Nienke van Leverink

In november en december van dit jaar organiseert Flow een Sewalong. In samenwerking met Nienke van Leverink, auteur van Het grote naaiboek, gaan Flowlezers zes weken lang samen aan de slag met het maken van een (feest)jurk. Nienke schrijft hiervoor wekelijks een blog over de stappen.

Wat gaat er nu precies gebeuren? In zes weken maak je de aansluitende jurk van gebreide stof uit hoofdstuk 6 van Het grote naaiboek. Je mag natuurlijk ook iets anders maken. Het idee is dat de deelnemers van de sewalong elkaar motiveren om elke week even een uurtje achter de naaimachine te zitten. Dit is het schema voor de Flow sewalong:

Nienke: “Ook al ben ik de coauteur van Het grote naaiboek, ik kan me soms ook moeilijk zetten tot een naaiproject. Dan heeft zich in mijn hoofd wel een vaag idee gevormd, maar dan denk ik aan de naaimachine die ik uit een te volle kast moet wrikken en het onhaalbare van een héél project met ingewikkelde handelingen, en dan verlaat de motivatie mij alweer. Voor mij is deze Sewalong dus ook heel handig: ten eerste ga ik er elke week over bloggen en ten tweede hebben we het naaiproject in behapbare stukken opgedeeld. Volg de sewalong op de website van Flow.

Meer nieuws

 • Belangrijk bericht over geplande auteursoptredens

  1 december 2021

  De nieuwe coronamaatregelen die 26 november zijn aangekondigd hebben een impact op de geplande optredens van onze auteurs. We proberen de agenda op deze website up-to-date te houden maar helaas is de ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2021

  24 november 2021

  Het einde van 2021 komt steeds dichterbij. Hoog tijd voor binnen- en buitenlandse media om de balans op te maken wat betreft de beste boeken van het afgelopen jaar. Hieronder een overzicht van de tite...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiaires op de afdeling pr en marketing fictie & non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • ‘Een kleine geschiedenis van de (grote) neus’ in de media

  29 november 2021

  Op vrijdag 26 november is Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus  van Caro Verbeek verschenen. In haar boek neemt Verbeek de lezer mee op een reis langs opvallende neuzen in de westerse k...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda