Atlas Contact lanceert YA-campagne: ‘Doe volwassen. Lees boeken’

Deze maand lanceert Uitgeverij Atlas Contact de campagne: ‘Doe volwassen. Lees boeken.’ Door middel van deze campagne hoopt de uitgeverij jongere lezers (16 tot 24 jaar) te bereiken en kennis te laten maken met haar boeken.

Sinds afgelopen zomer krijgen boekhandels en uitgeverijen met regelmaat te maken met een nieuwe groep lezers: jongvolwassenen die elkaar boekentips geven via het populaire platform TikTok. ‘De impact van #booktok op jongerenplatform Tiktok is immens. Er komen plotseling groepen pubers als sprinkhanen naar Broese en ze halen alle kasten leeg!’ vertelde boekhandelaar Grietje Braaksma aan de Volkskrant. Deze lezers kopen voornamelijk Engelse young adult-titels, maar ook Nederlandse boeken zijn in trek. ‘Jongeren lezen dus wel degelijk, en daarom hebben we de campagne “Doe volwassen. Lees boeken” gelanceerd op middelbare scholen, boekhandels en social media,’ vertelt Adri de Visser, verkoop binnendienst bij Atlas Contact. Ieder jaar geeft de uitgeverij literaire romans en non-fictieboeken uit die geschikt zijn voor een jong lezerspubliek. Met de campagne hoopt Atlas Contact lezers, boekhandels, bibliotheken en docenten een duidelijk overzicht te geven van interessante titels voor jonge lezers.

De campagne ‘Doe volwassen. Lees boeken’ ziet er als volgt uit:

  • Landelijke postercampagne op ruim 100 middelbare scholen
  • Flyers voor boekhandels en scholen
  • Een website met boekentips
  • Een campagne op sociale media

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights