Atlas Contact lanceert YA-campagne: ‘Doe volwassen. Lees boeken’

Deze maand lanceert Uitgeverij Atlas Contact de campagne: ‘Doe volwassen. Lees boeken.’ Door middel van deze campagne hoopt de uitgeverij jongere lezers (16 tot 24 jaar) te bereiken en kennis te laten maken met haar boeken.

Sinds afgelopen zomer krijgen boekhandels en uitgeverijen met regelmaat te maken met een nieuwe groep lezers: jongvolwassenen die elkaar boekentips geven via het populaire platform TikTok. ‘De impact van #booktok op jongerenplatform Tiktok is immens. Er komen plotseling groepen pubers als sprinkhanen naar Broese en ze halen alle kasten leeg!’ vertelde boekhandelaar Grietje Braaksma aan de Volkskrant. Deze lezers kopen voornamelijk Engelse young adult-titels, maar ook Nederlandse boeken zijn in trek. ‘Jongeren lezen dus wel degelijk, en daarom hebben we de campagne “Doe volwassen. Lees boeken” gelanceerd op middelbare scholen, boekhandels en social media,’ vertelt Adri de Visser, verkoop binnendienst bij Atlas Contact. Ieder jaar geeft de uitgeverij literaire romans en non-fictieboeken uit die geschikt zijn voor een jong lezerspubliek. Met de campagne hoopt Atlas Contact lezers, boekhandels, bibliotheken en docenten een duidelijk overzicht te geven van interessante titels voor jonge lezers.

De campagne ‘Doe volwassen. Lees boeken’ ziet er als volgt uit:

 • Landelijke postercampagne op ruim 100 middelbare scholen
 • Flyers voor boekhandels en scholen
 • Een website met boekentips
 • Een campagne op sociale media

Meer nieuws

 • Belangrijk bericht over geplande auteursoptredens

  1 december 2021

  De nieuwe coronamaatregelen die 26 november zijn aangekondigd hebben een impact op de geplande optredens van onze auteurs. We proberen de agenda op deze website up-to-date te houden maar helaas is de ...

  Lees het hele bericht
 • Machtsverhoudingen, organisatiecultuur, het ongezegde en de rol van de leider: analyses n.a.v. The Voice

  26 januari 2022

  Veel media-aandacht voor de uitzending van BOOS! over de misstanden bij het programma The Voice, dat vragen opriep over een veilige werkcultuur en hoe die te bereiken. Dit is wat onze-auteurs daarove...

  Lees het hele bericht
 • ‘Komijnsplitsers’, de nieuwe poëziebundel van Marieke Lucas Rijneveld, is verschenen

  24 januari 2022

  ‘Rijnevelds gedichten steken de wankelmoedige een hart onder de riem’ schreef  Janita Monna in Trouw bij het verschijnen van Komijnsplitsers en de Volkskrant kende de nieuwe bundel van Marieke Lu...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda