Atlas Contact lanceert YA-campagne: ‘Doe volwassen. Lees boeken’

Deze maand lanceert Uitgeverij Atlas Contact de campagne: ‘Doe volwassen. Lees boeken.’ Door middel van deze campagne hoopt de uitgeverij jongere lezers (16 tot 24 jaar) te bereiken en kennis te laten maken met haar boeken.

Sinds afgelopen zomer krijgen boekhandels en uitgeverijen met regelmaat te maken met een nieuwe groep lezers: jongvolwassenen die elkaar boekentips geven via het populaire platform TikTok. ‘De impact van #booktok op jongerenplatform Tiktok is immens. Er komen plotseling groepen pubers als sprinkhanen naar Broese en ze halen alle kasten leeg!’ vertelde boekhandelaar Grietje Braaksma aan de Volkskrant. Deze lezers kopen voornamelijk Engelse young adult-titels, maar ook Nederlandse boeken zijn in trek. ‘Jongeren lezen dus wel degelijk, en daarom hebben we de campagne “Doe volwassen. Lees boeken” gelanceerd op middelbare scholen, boekhandels en social media,’ vertelt Adri de Visser, verkoop binnendienst bij Atlas Contact. Ieder jaar geeft de uitgeverij literaire romans en non-fictieboeken uit die geschikt zijn voor een jong lezerspubliek. Met de campagne hoopt Atlas Contact lezers, boekhandels, bibliotheken en docenten een duidelijk overzicht te geven van interessante titels voor jonge lezers.

De campagne ‘Doe volwassen. Lees boeken’ ziet er als volgt uit:

 • Landelijke postercampagne op ruim 100 middelbare scholen
 • Flyers voor boekhandels en scholen
 • Een website met boekentips
 • Een campagne op sociale media

Meer nieuws

 • Belangrijk bericht over geplande auteursoptredens

  1 december 2021

  De nieuwe coronamaatregelen die 26 november zijn aangekondigd hebben een impact op de geplande optredens van onze auteurs. We proberen de agenda op deze website up-to-date te houden maar helaas is de ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2021

  24 november 2021

  Het einde van 2021 komt steeds dichterbij. Hoog tijd voor binnen- en buitenlandse media om de balans op te maken wat betreft de beste boeken van het afgelopen jaar. Hieronder een overzicht van de tite...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiaires op de afdeling pr en marketing fictie & non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • ‘Een kleine geschiedenis van de (grote) neus’ in de media

  29 november 2021

  Op vrijdag 26 november is Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus  van Caro Verbeek verschenen. In haar boek neemt Verbeek de lezer mee op een reis langs opvallende neuzen in de westerse k...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda