Flow organiseert Sewalong met Nienke van Leverink

In november en december van dit jaar organiseert Flow een Sewalong. In samenwerking met Nienke van Leverink, auteur van Het grote naaiboek, gaan Flowlezers zes weken lang samen aan de slag met het maken van een (feest)jurk. Nienke schrijft hiervoor wekelijks een blog over de stappen.

Wat gaat er nu precies gebeuren? In zes weken maak je de aansluitende jurk van gebreide stof uit hoofdstuk 6 van Het grote naaiboek. Je mag natuurlijk ook iets anders maken. Het idee is dat de deelnemers van de sewalong elkaar motiveren om elke week even een uurtje achter de naaimachine te zitten. Dit is het schema voor de Flow sewalong:

Nienke: “Ook al ben ik de coauteur van Het grote naaiboek, ik kan me soms ook moeilijk zetten tot een naaiproject. Dan heeft zich in mijn hoofd wel een vaag idee gevormd, maar dan denk ik aan de naaimachine die ik uit een te volle kast moet wrikken en het onhaalbare van een héél project met ingewikkelde handelingen, en dan verlaat de motivatie mij alweer. Voor mij is deze Sewalong dus ook heel handig: ten eerste ga ik er elke week over bloggen en ten tweede hebben we het naaiproject in behapbare stukken opgedeeld. Volg de sewalong op de website van Flow.

Meer nieuws

 • Vacature stagiair PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • In de ban van Rian met Angelique Kunst

  29 juli 2022

  Rian van Rijbroek staat bekend als ‘cybercharlatan’, maar heeft intussen een van Nederlands rijkste IT-ondernemers in haar macht: Gerard Sanderink. Over de de ontsporing van Sanderink schreef Ange...

  Lees het hele bericht
 • Wetenschapper en auteur James Lovelock overleden

  28 juli 2022

  Dinsdag 26 juli 2022, op zijn geboortedag, overleed James Lovelock, wetenschapper, uitvinder en schrijver. Lovelock werd onder meer bekend als grondlegger van de Gaia-theorie die stelt dat de aarde ee...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • ☀️ Zomerlezen! Tip van de dag: 'Zelf doen' van Niña Weijers. Al lezend en schrijvend probeert Niña Weijers een rout… https://t.co/pmVCCTshKN
 • ☀️ Zomerlezen! Tip van de dag: 'De lezende mens' van @RuudHisgen en Adriaan van der Weel. Een zoektocht naar de ond… https://t.co/VXrGkVucg5
 • Vandaag vaart de Canal Parade langs Uitgeverij Atlas Contact! 🌈 Wij vieren de liefde, acceptatie en diversiteit met… https://t.co/vFEMtRm3Q4
 • Psst... benieuwd naar de boeken die komend najaar bij Atlas Contact verschijnen? 👀 Bekijk dan onze nieuwe najaarsa… https://t.co/a9x1zybD0Z
 • ☀️ Zomerlezen! Tip van de dag: 'Alles echt gebeurd' van Jeroen Brouwers. Deze bundel biedt een gevarieerd palet van… https://t.co/x00DHii55x