Flow organiseert Sewalong met Nienke van Leverink

In november en december van dit jaar organiseert Flow een Sewalong. In samenwerking met Nienke van Leverink, auteur van Het grote naaiboek, gaan Flowlezers zes weken lang samen aan de slag met het maken van een (feest)jurk. Nienke schrijft hiervoor wekelijks een blog over de stappen.

Wat gaat er nu precies gebeuren? In zes weken maak je de aansluitende jurk van gebreide stof uit hoofdstuk 6 van Het grote naaiboek. Je mag natuurlijk ook iets anders maken. Het idee is dat de deelnemers van de sewalong elkaar motiveren om elke week even een uurtje achter de naaimachine te zitten. Dit is het schema voor de Flow sewalong:

Nienke: “Ook al ben ik de coauteur van Het grote naaiboek, ik kan me soms ook moeilijk zetten tot een naaiproject. Dan heeft zich in mijn hoofd wel een vaag idee gevormd, maar dan denk ik aan de naaimachine die ik uit een te volle kast moet wrikken en het onhaalbare van een héél project met ingewikkelde handelingen, en dan verlaat de motivatie mij alweer. Voor mij is deze Sewalong dus ook heel handig: ten eerste ga ik er elke week over bloggen en ten tweede hebben we het naaiproject in behapbare stukken opgedeeld. Volg de sewalong op de website van Flow.

Meer nieuws

  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
  • 4 ●●●● in NRC voor ‘Dit is jouw tijd’, de nieuwe roman van Bertram Koeleman

    25 maart 2024

    Stemmig én intiem als een film van David Lynch, zo noemt NRC recensent Sebastiaan Kort Dit is jouw tijd, de nieuwe roman van Bertram Koeleman waarin hoofdpersoon Mart Rebius acteurs inschakelt om een...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights