Herdenking Rampjaar 1672 van start met webinar en presentatie van de luxe jubileumeditie van de moderne klassieker van Luc Panhuysen

In 2022 wordt het 350-jarig jubileum van het Rampjaar 1672 groots herdacht met o.a. exposities, publicaties, culturele activiteiten, een NPO-documentaire en een luxe jubileumeditie van het veelgeprezen Rampjaar 1672 van Luc Panhuysen.

Op 14 januari organiseert het Platform Rampjaar 1672 ism Historizon een webinar bij het van start gaan van de Rampjaarherdenking. Luc Panhuysen zal daar tevens de jubileumeditie van zijn boek presenteren. Belangstellenden kunnen zich kosteloos registreren

In zijn moderne klassieker uit 2009 beschrijft Luc Panhuysen op indringende wijze de grootste crisis van de Gouden Eeuw, een jaar van zeventien maanden waarin Nederland ‘redeloos, radeloos, reddeloos’ heette. Het jaar 1672 staat in de Nederlandse geschiedenis gegrift als het Rampjaar. In dat jaar werd de Republiek overrompeld door een gecombineerde aanval van de Franse koning, de Engelse koning en de bisschoppen van Münster en Keulen. Sinds de Romeinen had Europa geen groter leger aanschouwd; het laatste uur voor de Republiek leek aangebroken.

 

Meer nieuws

 • Haro Kraak in ‘Brommer op zee’

  13 mei 2022

  Zondag 15 mei is Haro Kraak te zien in 'Brommer op zee'. Hij is te gast naar aanleiding van het verschijnen van zijn tweede roman Het water bewaart ons. In Het water bewaart ons heeft het wantrouwe...

  Lees het hele bericht
 • Het Grote Schrijversinterview met Vonne van der Meer

  13 mei 2022

  In de reeks Het Grote Schrijversinterview interviewt programmamaker (De Balie) Ianthe Mosselman grote schrijvers over hun werk. Dinsdag 24 mei wordt Vonne van der Meer in een diepte-interview bevraa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda