‘De grijzen’ van Vincent Merjenberg genomineerd voor de Anton Wachterprijs

Vincent Merjenberg is met De grijzen genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire debuut.

In De grijzen (april 2021) doet een jonge journaliste in een grensstad onderzoek naar de vondst van lichamen van mannen, vrouwen en kinderen die rechtop in de aarde worden aangetroffen. Ondertussen blikt een oude man vanuit zijn appartement terug op zijn beginjaren in de stad. Zijn herinneringen dwingen hem onder ogen te zien dat hij meer van de vondsten af weet dan hij wil. Hoe meer Lena te weten komt over de verborgen levens van de betrokkenen, hoe verder de oplossing uit zicht raakt. Totdat ze de verdwenen schrijver Onalov en zijn verloren gewaande manuscript op het spoor komt – en denkt de leegtes in haar onderzoek te kunnen opvullen.

De grijzen is een ingenieus gecomponeerde roman over het kwaad en de dingen waartoe de mens onder bepaalde omstandigheden in staat is.

Vincent Merjenberg (1983) studeerde Nederlands, werkte bij een uitgeverij en geeft taalles aan nieuwkomers. Hij publiceerde verhalen in onder meer De Gids en De Revisor. De grijzen is zijn romandebuut.

Op zaterdag 25 juni wordt de Anton Wachterprijs uitgereikt tijdens het Literair Festival Harlingen in de gezamenlijke tuin van de Bibliotheek, Boekhandel van der Velde en het Hannemahuis aan de Voorstraat in Harlingen.

 

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights