Scherpe Bill Browder bij Buitenhof

Bill Browder was 1 mei te gast bij Buitenhof. Hij werd hier door Twan Huys geïnterviewd over zijn nieuwste boek Achtervolgd door de staatsmaffia en de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Nadat Sergei Magnitsky wordt vermoord heeft zakenman Bill Browder nog maar een doel, achter de moordenaars aangaan. ‘Ik heb nooit gedacht of ik het kon doen, ik moest het doen. Het recht moest geschieden.’ Ook strijdt hij ervoor om de zogeheten Magnitsky Act in Rusland en andere landen in te voeren. ‘In Nederland heeft Rutte die geblokkeerd. ‘MH17 was de equivalent voor 9/11 in Amerika. Rutte had slachtoffers moeten beschermen, maar dat deed hij niet. Vanwege geld en gas uit Rusland.’ Ook moeten westerse enablers ‘named and shamed’ worden en worden berecht.

“It’s a great book, everybody should read it.” – Twan Huys over Achtervolgd door de staatsmaffia

Kijk deze bijzondere aflevering hier terug: https://www.vpro.nl/buitenhof/lees/in-de-uitzending/2022/1-mei#e35946c0-2797-4184-b8fb-7d1de6d1c89e

Meer nieuws

 • Vacature stagiair PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • Salman Rushdie

  13 augustus 2022

  We zijn geschokt en bedroefd door de aanslag op het leven van schrijver Salman Rushdie tijdens een lezing in de staat New York op vrijdag jl. Zijn rijke oeuvre, dat duizelingwekkende romans omvat als ...

  Lees het hele bericht
 • Wat lezen de medewerkers van Atlas Contact zelf graag deze zomer?

  12 augustus 2022

  We maakten een rondje langs de bureaus op de uitgeverij. Dit zijn volgens de aanwezige medewerkers de must-reads van deze zomer (en daarna uiteraard). Tilly, uitgever tipt Dunkelblum zwijgt van Eva...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda