Boekpresentatie ‘De wilde vaart’ en Brommer op Zee-optreden Tessa Leuwsha

Afgelopen zondag 9 mei 2022, was de boekpresentatie van De wilde vaart, het nieuwste boek van Tessa Leuwsha, in de OBA. Tessa werd geïnterviewd door Nina Jurna (correspondent Latijns-Amerika) en onze uitgever non-fictie Marcella van der Kruk modereerde het programma. De boekpresentatie is terug te kijken via de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=U8H-1sQKnXI.

Later op zondag was Tessa te gast bij Brommer op zee, waar ze door Ruth Joos en Wilfried de Jong werd geïnterviewd over haar boek. Deze uitzending is terug te kijken via de volgende link: https://www.vpro.nl/programmas/brommer-op-zee/afleveringen/2022/08-05-2022.html.

Over De wilde vaart:
De wilde vaart van Tessa Leuwsha vertelt in teksten en beelden over de kracht van de natuur en het universele belang van het koesteren van rolmodellen. Tessa Leuwsha en haar man Sirano willen de eeuwenoude Plantage Frederiksdorp behoeden voor verval, maar als het coronavirus uitbreekt dreigen ze hun bezit te verliezen. Ontmoedigd besluiten ze in een open boot op zoek te gaan naar hun eigen kern en de overlevingsdrift van een volk. Varend over meanderende rivieren en dichtbegroeide kreken ontmoeten ze in dorpen en op vrijwel verlaten plantages Inheemsen en nazaten van slaafgemaakten en contractarbeiders. Zij weten de economische malaise het hoofd te bieden, even vindingrijk als de vergeten helden die vanuit hetzelfde grillige landschap streden tegen elke vorm van overheersing.

Meer nieuws

  • Femke Deen en Ineke Huysman over ‘Moeders des vaderlands’ bij Met het oog op morgen

    10 mei 2024

    Femke Deen en Ineke Huysman, samenstellers van Moeders des vaderlands. De vrouwen die de Nederlanden vormden waren op 9 mei te gast bij Met het oog op morgen op Radio 1. De uitzending is  hier terug ...

    Lees het hele bericht
  • ‘De Keien’ van Merel Leeman op shortlist Mr. J. Dutilh-Prijs 2024

    7 mei 2024

    De Keien. Rotterdamse studenten tussen handel en verzet (1940 - 1945) van Merel Leeman staat op de shortlist van de Mr. J. Dutilhprijs 2024. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan de auteur van h...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights