Prachtige recensie over ‘Vaderskind. De oorlog van Renate Rubinstein’ door Elly de Waard

Op 17 mei publiceerde Elly de Waard een prachtige recensie over Vaderskind van Hans Goedkoop op haar blog (https://www.ellydewaard.nl/blog/). Elly, die Renate Rubinstein zelf goed gekend heeft, schreef onder andere de volgende lovende woorden over Hans en het boek:

‘Al deze zorgvuldig opgedoken en geboekstaafde feitelijkheden zijn geen dorre opsomming geworden, maar werden gebed in een verhaal, een heel spannend en ook aangrijpend verhaal, dat je van a tot z wilt leren kennen. Maar wat ik het meest bijzonder vind van Goedkoops vertelling is de wijze waarop hij vanuit een grondige kennis van Renate Rubinsteins hele werk en uitspraken, verbanden weet te leggen met de impact van diverse gebeurtenissen uit haar jeugd, met name gebeurtenissen die met haar ouders te maken hebben. Hij geeft blijk van een groot invoelingsvermogen en ook van een kennis van haar karakter. Hij schrijft met liefde over haar. Ik kan iedereen aanraden dit voortreffelijke en boeiende deel te lezen. Het geeft tevens aan de hand van een levensdeel van een enkele persoon, een diepgaande indruk van een belangrijke tijdsperiode – beter dan enige geschiedenisles dat kan.’

Vaderskind is een deel van de biografie die Hans Goedkoop over Renate Rubinstein schrijft. Het boek beschrijft haar jongere jaren, waarin met zeldzame precisie en nabijheid meisje wordt getekend dat in een verwoestende tijd het fundament legt van een schrijverschap.

Meer nieuws

 • Vacature per 1 augustus of 1 september: stagiair (m/v) PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • ‘Ontaard land’ van Ineke Noordhoff actueler dan ooit door parlementaire enquête aardgaswinning Groningen

  30 juni 2022

  De parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen is afgelopen maandag 27 juni gestart met de eerste week van de openbare verhoren. Tijdens de eerste week werden gedupeerden, wetenschappers,...

  Lees het hele bericht
 • David Meijer over ‘Zusters van Tarakan’ bij NOS Met het Oog op Morgen

  29 juni 2022

  In 1941 ging er door de politieke spanningen een noodoproep uit naar de ‘noodverpleegsters’: Rode Kruis-helpsters der tweede klasse. Mila Herman, de grootmoeder van David Meijer, was een van deze ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda