‘Hans Wiegel. De biografie’ van Pieter Sijpersma op shortlist van de Nederlandse Biografieprijs 2022

Hans Wiegel. De biografie van Pieter Sijpersma is een van de  genomineerde boeken voor de Nederlandse Biografieprijs 2022. Uit meer dan 150 biografieën die tussen 1 juli 2020 en 1 juli 2022 zijn verschenen heeft de jury – bestaande uit Arend Soeteman (voorzitter), Maarten Asscher, Elke Brems, Pauline Kruseman en Frits van Oostrom –   vijf titels geselecteerd. De winnaar wordt op 31 oktober bekend gemaakt en ontvangt behalve de prijs een bedrag van 15.000 euro .

De Nederlandse Biografieprijs is een tweejaarlijkse prijs toegekend aan de beste Nederlandstalige Biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. De prijs wordt uitgeloofd aan het door de jury als beste beoordeelde ingezonden biografisch boek. In 2020 won Remieg Aerts deze prijs met Thorbecke wil het. Biografie van een staatsman. De andere genomineerden zijn: Lieneke Frerichs, Nescio, leven en werk van J.F.H. Grönloh, Margriet van der Heijden, Denken is verrukkelijk. Het leven van Tatiana Afanassjewa en Paul Ehrenfest,  René van Stipriaan, De zwijger. Het leven van Willem van Oranje en Jolande Withuis, Geen tijd verliezen. Jeanne Bieruma Oosting 1898-1994.

 

Meer nieuws

 • Adriaan van Dis, Lieve Joris en Niña Weijers zijn genomineerd voor de Boon

  2 december 2022

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de Boon Literatuurprijs: Niña Weijers met Zelf doen,  Adriaan van Dis met Vijf vrolijke verhalen en Lieve Joris met Hildeke staan op de longlist. ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2022

  1 december 2022

  Wat waren de beste boeken van 2022 volgens de binnen- en buitenlandse media? Hieronder een overzicht van onze titels. The New York Times: 'The 10 Best Books of 2022' Hernan Diaz, Vermogen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda