Hannemieke Stamperius overleden

Dit weekend werd bekend dat Hannemieke Stamperius op 22 november j.l. op 79-jarige leeftijd is overleden. Zij publiceerde  vanaf de jaren 70 meer dan 30 boeken. Haar romans, zoals En dan is er koffie uit 1976, publiceerde zij onder het pseudoniem Hannes Meinkema.

Stamperius schreef 20 jaar over literatuur in Opzij en had een belangrijke rol als wegbereider van vrouwenemancipatie in de literatuur. In 1989 kreeg ze de Annie Romein-Verschoorprijs, omdat haar boeken volgens de jury ‘ontelbare individuele vrouwen herkenning en stof tot nadenken’ gaven.

Uitgeverij Contact publiceerde voor de fusie met Atlas een aantal van haar boeken waaronder ook een reeks literaire thrillers die zij uitbracht onder de naam Justa Abbing.

 

 

 

 

Meer nieuws

  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
  • 4 ●●●● in NRC voor ‘Dit is jouw tijd’, de nieuwe roman van Bertram Koeleman

    25 maart 2024

    Stemmig én intiem als een film van David Lynch, zo noemt NRC recensent Sebastiaan Kort Dit is jouw tijd, de nieuwe roman van Bertram Koeleman waarin hoofdpersoon Mart Rebius acteurs inschakelt om een...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights