Hannemieke Stamperius overleden

Dit weekend werd bekend dat Hannemieke Stamperius op 22 november j.l. op 79-jarige leeftijd is overleden. Zij publiceerde  vanaf de jaren 70 meer dan 30 boeken. Haar romans, zoals En dan is er koffie uit 1976, publiceerde zij onder het pseudoniem Hannes Meinkema.

Stamperius schreef 20 jaar over literatuur in Opzij en had een belangrijke rol als wegbereider van vrouwenemancipatie in de literatuur. In 1989 kreeg ze de Annie Romein-Verschoorprijs, omdat haar boeken volgens de jury ‘ontelbare individuele vrouwen herkenning en stof tot nadenken’ gaven.

Uitgeverij Contact publiceerde voor de fusie met Atlas een aantal van haar boeken waaronder ook een reeks literaire thrillers die zij uitbracht onder de naam Justa Abbing.

 

 

 

 

Meer nieuws

 • Uitreiking Gouden Ganzenveer 2023 aan Jan Brokken

  21 september 2023

  Jan Brokken ontving op 18 september tijdens een indrukwekkende bijeenkomst de Gouden Ganzenveer 2023 uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu vanwege zijn ontzagwekkend brede en omvangrijke oeuvre ...

  Lees het hele bericht
 • Grote overzichtstentoonstelling Ad van Denderen in Nederlands Fotomuseum

  21 september 2023

  Van 30 september 2023 t/m 28 januari 2024 is in het Nederlands Fotomuseum een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Nederlandse fotograaf en auteur Ad van Denderen. De tentoonstelling Ad...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights