Lovende recensies bij de première van ‘Mijn lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld in de toneelbewerking van Ivo van Hove bij ITA

In november 2020 verscheen de alom geprezen roman Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld. Ivo van Hove las Rijnevelds roman de dag van verschijning en verwierf de rechten voor een toneelbewerking. Mijn lieve gunsteling ging op zondag 15 januari 2023 in Amsterdam in wereldpremière bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) met Hans Kesting, Eefje Paddenburg, Katelijne Damen, Bart Slegers en Achraf Koutet onder regie van Ivo van Hove en werd lovend ontvangen:

Mijn lieve gunsteling is een indrukwekkende voorstelling die nagalmt’ – **** Trouw

‘Zoals Marieke Lucas Rijneveld de nieuwe literaire ster aan het firmament was, fonkelt actrice Eefje Paddenburg nu in Ivo van Hove’s toneelbewerking van Rijnevelds tweede roman Mijn lieve gunsteling.’ – Het Parool

Mijn lieve gunsteling  is het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer. Tijdens een hete zomer zoeken ze toenadering tot elkaar omdat ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven en omdat ze willen ontkomen aan wat er in hen gezaaid is. Gedurende die zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar.

 

Meer nieuws

 • 22 april: de Dag van de Aarde met de première van ‘Our Blue World’, waarin Li An Phoa (‘Drinkbare Rivieren’) een rol speelt

  22 april 2024

  Vandaag, maandag 22 april, is het Earth Day, de Dag van de Aarde, en gaat de film ‘Our Blue World’ in première in New York. De Dag van de Aarde is een dag die in het teken staat van milieubescher...

  Lees het hele bericht
 • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

  16 april 2024

  In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights