Lovende recensies bij de première van ‘Mijn lieve gunsteling’ van Marieke Lucas Rijneveld in de toneelbewerking van Ivo van Hove bij ITA

In november 2020 verscheen de alom geprezen roman Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld. Ivo van Hove las Rijnevelds roman de dag van verschijning en verwierf de rechten voor een toneelbewerking. Mijn lieve gunsteling ging op zondag 15 januari 2023 in Amsterdam in wereldpremière bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) met Hans Kesting, Eefje Paddenburg, Katelijne Damen, Bart Slegers en Achraf Koutet onder regie van Ivo van Hove en werd lovend ontvangen:

Mijn lieve gunsteling is een indrukwekkende voorstelling die nagalmt’ – **** Trouw

‘Zoals Marieke Lucas Rijneveld de nieuwe literaire ster aan het firmament was, fonkelt actrice Eefje Paddenburg nu in Ivo van Hove’s toneelbewerking van Rijnevelds tweede roman Mijn lieve gunsteling.’ – Het Parool

Mijn lieve gunsteling  is het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer. Tijdens een hete zomer zoeken ze toenadering tot elkaar omdat ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven en omdat ze willen ontkomen aan wat er in hen gezaaid is. Gedurende die zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar.

 

Meer nieuws

 • ‘Man zonder rijbewijs’ en ‘Wij kunnen dit’ op de Longlist Libris Literatuur Prijs 2023

  30 januari 2023

  Op maandag 30 januari is de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt. De prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ramp’, het standaardwerk over de watersnoodramp van 1953, nu ook als audiobook leverbaar

  25 januari 2023

  Op 31 januari werd Nederland precies zeventig jaar geleden getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. De Watersnoodramp van 1953 zette Zeeland en grote delen van Noord-Brab...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Verified by MonsterInsights