‘De ramp’, het standaardwerk over de watersnoodramp van 1953, nu ook als audiobook leverbaar

Op 31 januari werd Nederland precies zeventig jaar geleden getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. De Watersnoodramp van 1953 zette Zeeland en grote delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland onder water. Huizen werden verwoest en vele mensen en dieren verdronken.

Journalist Kees Slager schreef in 1992 het standaardwerk De ramp: een reconstructie van de watersnood van 1953. De Volkskrant noemde dit aangrijpende en onthullende werk destijds ‘een indrukwekkend oral history-boek.’ De ramp is nog altijd beschikbaar en wordt veel gelezen en is sinds kort ook als audiobook, door Kees Slager zelf ingesproken, verkrijgbaar via Storytel en Luisterrijk.nl.

Ter herdenking van de watersnoodramp  zendt de NTR de veelbekeken documentaireserie Het water komt uit over hoe de ramp is ontstaan en wat we er sindsdien van hebben geleerd. In dit tv-programma komt ook Kees Slager aan het woord.

Meer nieuws

 • ‘Man zonder rijbewijs’ en ‘Wij kunnen dit’ op de Longlist Libris Literatuur Prijs 2023

  30 januari 2023

  Op maandag 30 januari is de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt. De prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar...

  Lees het hele bericht
 • Kees Verhoeven: ‘onze democratie stort in’

  20 januari 2023

  Een overheid die graait naar persoonlijke data, Amerikaanse techbedrijven die het leven van Europeanen manipuleren: Kees Verhoeven, voormalig D66-specialist in digitale zaken, ziet de rechtsstaat afbr...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Verified by MonsterInsights