‘De ramp’, het standaardwerk over de watersnoodramp van 1953, nu ook als audiobook leverbaar

Op 31 januari werd Nederland precies zeventig jaar geleden getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. De Watersnoodramp van 1953 zette Zeeland en grote delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland onder water. Huizen werden verwoest en vele mensen en dieren verdronken.

Journalist Kees Slager schreef in 1992 het standaardwerk De ramp: een reconstructie van de watersnood van 1953. De Volkskrant noemde dit aangrijpende en onthullende werk destijds ‘een indrukwekkend oral history-boek.’ De ramp is nog altijd beschikbaar en wordt veel gelezen en is sinds kort ook als audiobook, door Kees Slager zelf ingesproken, verkrijgbaar via Storytel en Luisterrijk.nl.

Ter herdenking van de watersnoodramp  zendt de NTR de veelbekeken documentaireserie Het water komt uit over hoe de ramp is ontstaan en wat we er sindsdien van hebben geleerd. In dit tv-programma komt ook Kees Slager aan het woord.

Meer nieuws

 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ontdekking van Holland’ het nieuwe boek van Jan Brokken

  20 februari 2024

  ‘Het is weer een echte Brokken, geschreven in die fluwelen, beeldende stijl, soms klein en persoonlijk, dan weer breed uitwaaierend. Kunst, geschiedenis en reizen; alles waarover hij zo graag schrij...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights