‘De ramp’, het standaardwerk over de watersnoodramp van 1953, nu ook als audiobook leverbaar

Op 31 januari werd Nederland precies zeventig jaar geleden getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. De Watersnoodramp van 1953 zette Zeeland en grote delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland onder water. Huizen werden verwoest en vele mensen en dieren verdronken.

Journalist Kees Slager schreef in 1992 het standaardwerk De ramp: een reconstructie van de watersnood van 1953. De Volkskrant noemde dit aangrijpende en onthullende werk destijds ‘een indrukwekkend oral history-boek.’ De ramp is nog altijd beschikbaar en wordt veel gelezen en is sinds kort ook als audiobook, door Kees Slager zelf ingesproken, verkrijgbaar via Storytel en Luisterrijk.nl.

Ter herdenking van de watersnoodramp  zendt de NTR de veelbekeken documentaireserie Het water komt uit over hoe de ramp is ontstaan en wat we er sindsdien van hebben geleerd. In dit tv-programma komt ook Kees Slager aan het woord.

Meer nieuws

  • Luistertip: 3x Jasper van Kuijk over ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’

    25 juli 2024

    Auteur Jasper van Kuijk was onlangs te gast bij drie boeiende programma’s. Hier sprak hij over thema’s uit het recent verschenen Hoe makkelijk kun je het maken?, een toegankelijk en lichtvoetig bo...

    Lees het hele bericht
  • Cover reveal autobiografie Aleksej Navalny

    24 juli 2024

    Vandaag wordt wereldwijd het boekomslag bekendgemaakt van Patriot. Dit is het laatste bericht aan de wereld van de Russische anticorruptieactivist, oppositieleider en politiek gevangene Aleksej Navaln...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights