‘Moeder en pen’, het langverwachte derde deel van de dagboeken van Mensje van Keulen, is verschenen

In 1976 begon Mensje van Keulen een dagboek bij te houden waarin ze haar beslommeringen, gebeurtenissen en verhalen schokkend openhartig noteerde. Alle dagen laat en  Neerslag van een huwelijk (over de periode 1976-1979) gaven dan ook een intrigerend beeld van de huiselijke en literaire sores, vrolijke avonden met collega’s, en niet in de laatste plaats de keerzijde van de vrije huwelijksmoraal uit de voorgaande jaren.

Moeder en pen. Dagboek 1979 – 1983 is het langverwachte vervolg op de eerste twee dagboeken. We volgen Mensje van Keulen in de jaren 1979-1983, pal na haar scheiding en de geboorte van haar zoon. Ze is een meer dan gevierd schrijver en houdt zich staande als alleenstaande moeder, als schrijver en als vrouw.

Van Keulen schrijft over de jaren ’70 en ’80, maar het levert vragen op waar vrouwen en schrijvers ook vandaag de dag mee worstelen. Moeder en pen verduidelijkt de wispelturige nasleep van een falend huwelijk, de strijd om te kunnen blijven schrijven en de keus om als alleenstaande ouder verder te gaan – zoals altijd is Mensje van Keulen immer actueel.

 

 

Meer nieuws

  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23.

    17 mei 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De uitreiking vond plaats op 16 mei voorafgaand aan het ‘Night University’ festival in het Marga Klompé gebouw van d...

    Lees het hele bericht
  • Adriaan van Dis presenteert deze zomer VPRO Zomergasten

    16 mei 2024

    Adriaan van Dis  presenteert dit seizoen het interviewprogramma VPRO Zomergasten.  Van 21 juli tot en met 25 augustus 2024 is VPRO Zomergasten elke zondagavond live te zien op NPO 2. Sinds Adriaa...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights