De wreedheid en de pracht van Afrika

‘Al veertig jaar probeert Koert Lindijer zijn Nederlandse lezers door Afrikaanse ogen te laten kijken naar een onbevattelijk groot en gevarieerd continent (…) De prachtige zinnen in dit boek die aantonen dat Lindijer een uitmuntend schrijver is.’ Wat een mooie bespreking in NRC van Een wolkenkrabber op de savanne.

Dit boek is een weerslag van veertig jaar correspondentschap in Afrika. Zijn pen werd al die jaren gelukkig niet alleen aangedreven door gruwel, maar ook door schoonheid. Lindijer heeft oog voor de natuur, de veranderingen in het landschap, de warmte en solidariteit onder mensen, de levenslust van vele Afrikanen. Niet als het cliché zoals het wordt voorgeschoteld aan westerse toeristen, maar vanuit een warme betrokkenheid met de mensen en het continent.

Bekijk het boek hier.

Meer nieuws

 • Ilse Josepha Lazaroms over ‘Elders’ bij ‘Nooit meer slapen’ op NPO Radio 1

  14 juni 2024

  In de nacht van donderdag 13 juni, was Ilse Josepha Lazaroms te gast bij het NPO Radio 1 programma Nooit meer slapen. Fleur van de Laan ging met Lazaroms in gesprek over haar nieuwe roman Elders, een ...

  Lees het hele bericht
 • Succesvolle boekpresentatie van ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’ van Jasper van Kuijk bij SPUI25

  14 juni 2024

  Afgelopen woensdagavond, 12 juni, presenteerde Jasper van Kuijk met succes zijn nieuwe boek Hoe makkelijk kun je het maken? bij SPUI25. Hoe makkelijk kun je het maken? is een toegankelijk en lichtvoet...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights