April: Maand van het Natuurboek

Sinds een paar jaar vieren we in de maand april het voorjaar met de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze maand zetten boekhandels in Nederland en Vlaanderen de mooiste natuurboeken in het voorjaarszonnetje.

In de media is er veel aandacht voor de schrijvers van de nieuwste natuurboeken zoals insectenkenner Aglaia Bouma over Huisgenoten, voormalig stadsbioloog Remco Daalder over Stadse beestjes en bioloog Piet J. van den Hout over Op de huid van de heide.

Voor de liefhebbers ligt in de boekhandel het gratis magazine Natuur voor Echte Lezers met daarin artikelen, interviews en leesfragmenten en het prachtige Vos & ik van Catherine Raven is deze maand in prijs verlaagd van € 24,99 naar € 15,-.

Daarnaast doneren de uitgeverijen Atlas Contact en Terra Lannoo per verkocht natuurboek (uitgegeven door deze uitgeverijen) 1 euro aan Trees for all, dat zich inzet voor een bosrijke wereld en duurzame bosprojecten in binnen- en buitenland aanplant.

 

Meer nieuws

 • Kranslegging voor joodse slachtoffers van de razzia’s van 22 en 23 februari 1941 bij de herdenking van de Februaristaking op 25 februari

  22 februari 2024

  Wally de Lang, schrijfster van het met de Holocaust Literatuurprijs 2023 bekroonde boek De razzia's van 22 en 23 februari 1941 in Amsterdam heeft jarenlang gepleit voor een kranslegging  voor de 400 ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights