Ineke Noordhoff op shortlist Brusseprijs met ‘Ontaard land’

Ontaard land. De strijd van een Groninger tegen de gasregenten van Ineke Noordhoff staat op de shortlist van de Brusseprijs 2023. De shortlist bestaat uit vijf journalistieke boeken die kans maken op de Brusseprijs 2023 en werd door de vijfkoppige jury samengesteld. Eerder stelde de jury een longlist van zestien titels samen uit 192 inzendingen. De jury maakt op 3 juni 2023 bekend wie de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek van het jaar 2022 wint.

De Brusseprijs wordt sinds 2006 uitgereikt door het Fonds Bijzondere Journalistieke Producties. De winnaar van de Brusseprijs 2023 wordt op 3 juni bekendgemaakt in een uitzending van NOS Met het Oog op Morgen.

In Ontaard land schetst Ineke Noordhoff een genadeloos beeld van het menselijk gemorrel in de Groninger bodem. De exploitatiedrift leidt ertoe dat het land steeds meer inklinkt en het water steeds hoger tegen de dijken klotst. Hoewel de overheid de winst van de bodemexploitatie in haar zak heeft gestoken, kijkt ze nu de andere kant op. In Ontaard land laat Noordhoff overtuigend zien dat het niet alleen anders moet, maar dat het ook anders kan.

Ontaard land stond ook op de shortlist voor het Beste Groninger Boek 2023 in de categorie non-fictie en op de longlist voor de PrinsjesBoekenprijs 2022 voor het beste politieke boek uit het afgelopen parlementaire jaar.

Meer nieuws

 • Cobi van Baars met ‘De onbedoelden’ genomineerd voor het beste boek over de geschiedenis van Limburg: De Treckpoel

  19 juli 2024

  Cobi van Baars is met De onbedoelden een van de vijf genomineerden voor De Treckpoel, een nieuwe prijs voor het beste fictie- of non-fictieboek over de geschiedenis van Limburg Cobi van Baars werd ...

  Lees het hele bericht
 • Vrijdenker van het jaar 2024: Kevyan Shahbazi

  18 juli 2024

  Keyvan Shahbazi, auteur van De Amerikaan van Karadj, wordt op 14 september a.s. uitgeroepen tot Vrijdenker van het Jaar. De atheïstisch-humanistische vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte, bestaand...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights