Ineke Noordhoff op shortlist Brusseprijs met ‘Ontaard land’

Ontaard land. De strijd van een Groninger tegen de gasregenten van Ineke Noordhoff staat op de shortlist van de Brusseprijs 2023. De shortlist bestaat uit vijf journalistieke boeken die kans maken op de Brusseprijs 2023 en werd door de vijfkoppige jury samengesteld. Eerder stelde de jury een longlist van zestien titels samen uit 192 inzendingen. De jury maakt op 3 juni 2023 bekend wie de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek van het jaar 2022 wint.

De Brusseprijs wordt sinds 2006 uitgereikt door het Fonds Bijzondere Journalistieke Producties. De winnaar van de Brusseprijs 2023 wordt op 3 juni bekendgemaakt in een uitzending van NOS Met het Oog op Morgen.

In Ontaard land schetst Ineke Noordhoff een genadeloos beeld van het menselijk gemorrel in de Groninger bodem. De exploitatiedrift leidt ertoe dat het land steeds meer inklinkt en het water steeds hoger tegen de dijken klotst. Hoewel de overheid de winst van de bodemexploitatie in haar zak heeft gestoken, kijkt ze nu de andere kant op. In Ontaard land laat Noordhoff overtuigend zien dat het niet alleen anders moet, maar dat het ook anders kan.

Ontaard land stond ook op de shortlist voor het Beste Groninger Boek 2023 in de categorie non-fictie en op de longlist voor de PrinsjesBoekenprijs 2022 voor het beste politieke boek uit het afgelopen parlementaire jaar.

Meer nieuws

 • Alle beesten verzamelen: de mooiste boeken voor Dierendag

  29 september 2023

  Hond, kat en konijn krijgen op Dierendag misschien een extra snack en een liefdevolle een aai over de kop. Maar hoe zit het met de andere beestjes om ons heen? Lees op 4 oktober een van deze prachtige...

  Lees het hele bericht
 • Fokke Obbema sprak met Femke van der Laan in Nooit meer slapen over zijn nieuwste boek, ‘Stervelingen’

  29 september 2023

  ‘Voor mij ligt Stervelingen, waarin de interviews zijn gebundeld die Fokke Obbema hield met 41 personen die geconfronteerd zijn met de dood of die vanuit hun professie veel met de dood te maken hebb...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights