Overlijdensbericht Martin Amis

Wij rouwen om het verlies van de grote Engelse schrijver en essayist Martin Amis, die afgelopen vrijdag, 19 mei op 73-jarige leeftijd overleed in zijn woonplaats in Florida (VS). Amis vertrouwde vanaf zijn debuutroman Rachel, een document (1975) de Nederlandse vertalingen van zijn oeuvre toe aan onze uitgeverij. Het was een eer om literaire en stilistische hoogtepunten zoals Geld (1986), De pijl van de tijd  (1991) en meer recent Lionel Aso (2012) en zijn magnum opus Uit de eerste hand (2020) aan de Nederlandse lezer te mogen overbrengen.

‘De dood is onbevattelijk, ondermijnt onze expressieve vermogens, en de besten onder ons kunnen er niets mee aanvangen.’ – uit Martin Amis, Uit de eerste hand

Meer nieuws

 • Gooi maar vol die koffer: dit zijn 4 van de 24 beste boeken van ’24 volgens de Volkskrant

  12 juli 2024

  De vakantie is begonnen, het leesseizoen bij uitstek. Wat moet er mee deze zomer? Dit zijn 4 van de 24 beste boeken van 2024 tot nu, volgens de boekenredactie van de Volkskrant. Jan Brokken: De o...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken ontvangt de Premio De Sanctis Europa

  9 juli 2024

  Op maandag 8 juli jl is in Brussel de prestigieuze Premio De Sanctis 'Europa' uitgereikt aan Jan Brokken voor zijn gehele literaire oeuvre en zijn fundamentele bijdrage aan de Europese cultuur. De Pre...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights