Overlijdensbericht Martin Amis

Wij rouwen om het verlies van de grote Engelse schrijver en essayist Martin Amis, die afgelopen vrijdag, 19 mei op 73-jarige leeftijd overleed in zijn woonplaats in Florida (VS). Amis vertrouwde vanaf zijn debuutroman Rachel, een document (1975) de Nederlandse vertalingen van zijn oeuvre toe aan onze uitgeverij. Het was een eer om literaire en stilistische hoogtepunten zoals Geld (1986), De pijl van de tijd  (1991) en meer recent Lionel Aso (2012) en zijn magnum opus Uit de eerste hand (2020) aan de Nederlandse lezer te mogen overbrengen.

‘De dood is onbevattelijk, ondermijnt onze expressieve vermogens, en de besten onder ons kunnen er niets mee aanvangen.’ – uit Martin Amis, Uit de eerste hand

Meer nieuws

 • De Van Keulen Karavaan: 51-jarig schrijverschap Mensje van Keulen

  26 september 2023

  Op 4 oktober 2023 wijdt het International Literature Festival Utrecht (IFLU) een avond aan het werk van Mensje van Keulen. Van Keulens rijke oeuvre, dat bestaat uit verhalen, gedichten, romans en dagb...

  Lees het hele bericht
 • Uitreiking Gouden Ganzenveer 2023 aan Jan Brokken

  21 september 2023

  Jan Brokken ontving op 18 september tijdens een indrukwekkende bijeenkomst de Gouden Ganzenveer 2023 uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu vanwege zijn ontzagwekkend brede en omvangrijke oeuvre ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights