Benut de kracht van neurodiversiteit op het werk

Het is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn! Vandaag op Neurodiversity Pride Day verschijnt ‘Als alle breinen werken’ van Saskia Schepers.

Zij schreef dit boek omdat ze vindt dat het hoog tijd is voor een breinvriendelijke werkvloer, waarin neurodivergente breinen, denk aan hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, ADHD, autisme en dyslexie, ook de ruimte krijgen. Juist onze verschillen zijn een kracht, want daardoor komen we tot andere inzichten en oplossingen. Een enorm potentieel blijft nu dus deels onbenut.

Schepers: ‘Want dit is waar het mij om gaat: dat we onze verschillen omarmen. Dat we wat losser worden in wat we als een absolute norm zijn gaan beschouwen (niet iedereen kan braaf stilzitten tijdens een urenlange vergadering of fleurt op van een luidruchtige teambarbecue). Dat we een werkvloer creëren met elkaar waar iedereen gewoon lekker mag werken met diens voorkeuren. Aandacht voor neurodiversiteit werkt voor iedereen beter.’

In het boek ‘Als alle breinen werken’ vind je direct toepasbare tools waarmee werknemers en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven.

Bekijk het boek hier en lees een fragment.

Meer nieuws

 • Uitreiking Gouden Ganzenveer 2023 aan Jan Brokken

  21 september 2023

  Jan Brokken ontving op 18 september tijdens een indrukwekkende bijeenkomst de Gouden Ganzenveer 2023 uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu vanwege zijn ontzagwekkend brede en omvangrijke oeuvre ...

  Lees het hele bericht
 • Grote overzichtstentoonstelling Ad van Denderen in Nederlands Fotomuseum

  21 september 2023

  Van 30 september 2023 t/m 28 januari 2024 is in het Nederlands Fotomuseum een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Nederlandse fotograaf en auteur Ad van Denderen. De tentoonstelling Ad...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights