Benut de kracht van neurodiversiteit op het werk

Het is maar goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn! Vandaag op Neurodiversity Pride Day verschijnt ‘Als alle breinen werken’ van Saskia Schepers.

Zij schreef dit boek omdat ze vindt dat het hoog tijd is voor een breinvriendelijke werkvloer, waarin neurodivergente breinen, denk aan hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, ADHD, autisme en dyslexie, ook de ruimte krijgen. Juist onze verschillen zijn een kracht, want daardoor komen we tot andere inzichten en oplossingen. Een enorm potentieel blijft nu dus deels onbenut.

Schepers: ‘Want dit is waar het mij om gaat: dat we onze verschillen omarmen. Dat we wat losser worden in wat we als een absolute norm zijn gaan beschouwen (niet iedereen kan braaf stilzitten tijdens een urenlange vergadering of fleurt op van een luidruchtige teambarbecue). Dat we een werkvloer creëren met elkaar waar iedereen gewoon lekker mag werken met diens voorkeuren. Aandacht voor neurodiversiteit werkt voor iedereen beter.’

In het boek ‘Als alle breinen werken’ vind je direct toepasbare tools waarmee werknemers en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven.

Bekijk het boek hier en lees een fragment.

Meer nieuws

 • ‘Misschien moet je iets lager mikken’ op shortlist voor Onderwijsboek van het jaar

  26 februari 2024

  Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp staat op de shortlist voor de verkiezing van het Onderwijsboek van het Jaar van de LBBO. Het stemformulier is vanaf nu geopend. Tot zondag 17 ...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken bij OVT op radio 1

  26 februari 2024

  Julie Blussé interviewde Jan Brokken op 25 februari bij OVT op Radio 1 over zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland.  De aflevering is hier te beluisteren.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights