Uitreiking Gouden Ganzenveer 2023 aan Jan Brokken

Jan Brokken ontving op 18 september tijdens een indrukwekkende bijeenkomst de Gouden Ganzenveer 2023 uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu vanwege zijn ontzagwekkend brede en omvangrijke oeuvre dat bestaat uit literaire non-fictie, reisverslagen, romans, journalistieke reportages en autobiografisch werk. De Academie eert Brokken als een verhalenverteller pur sang en om zijn vermogen om op een bijzonder inspirerende manier belangwekkende verhalen uit te diepen over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Lieve Joris sprak de laudatio uit en Jan Brokken overhandigde de Jonge Veer aan Charlotte Van den Broeck.

Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) speelden op verzoek van Jan Brokken stukken van Dmitir Sjostakovitsj, Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel, Paul Seelig en Franz Schubert.

Meer nieuws

 • Nieuwe roman Rob van Essen lovend ontvangen

  1 december 2023

  Op 17 november verschenen: Ik kom hier nog op terug, de nieuwste roman van Libris Literatuurprijs-winnaar Rob van Essen! Een overrompelende roman waarin alles met elkaar samenhangt, en die niet onopge...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: acquirerend redacteur Business Contact

  1 december 2023

  We zijn op zoek naar een enthousiaste acquirend redacteur Business Contact voor 32 uur per week. Als acquirerend redacteur ben je de pijler onder de fondsontwikkeling van uitgeverij Business Contac...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights