Lof in de pers voor ‘Geen vaarwel vandaag’ van Daan Heerma van Voss

Op 31 oktober verscheen bij uitgeverij Atlas Contact de nieuwste roman van Daan Heerma van Voss: Geen vaarwel vandaag. Een grootse familieroman over afzwaaien en verwelkomen, over een gezin dat aan de vooravond staat van ingrijpende beslissingen die veel te lang uit de weg zijn gegaan.

Familieroman
In Geen vaarwel vandaag vertelt Heerma van Voss het verhaal van Oskar van Bohemen en zijn familie. Oskar, erfgenaam van een verdwenen fortuin en vader van drie kinderen, sterft onverwacht en zonder dat hij van iemand afscheid heeft kunnen nemen. In het leven van zijn ex vrouwen hun drie kinderen was hij vrijwel afwezig geraakt, maar na zijn dood wordt hij alomtegenwoordig. Nu de kans op een verzoening of confrontatie verkeken is moeten de nabestaanden het doen met hun herinneringen, de spullen die hij heeft achtergelaten en de vele geheimen die naar de oppervlakte komen.

De kinderen moeten afscheid nemen van hun vader, maar gaandeweg komen ze erachter dat ze misschien wel voor het eerst met hem kennismaken. Zijn dood heeft bij ieder van hen iets in gang gezet, iets onontkoombaars, iets wat hun levens voorgoed zal veranderen. Geen vaarwel vandaag is een grootse familieroman over afzwaaien en verwelkomen, over een gezin dat aan de vooravond staat van ingrijpende beslissingen die veel te lang uit de weg zijn gegaan.

Lof voor Geen vaarwel vandaag
De media is lovend over Geen vaarwel vandaag. In Het Parool noemt Dries Muus het boek een ‘rijke roman vol overtuigende personages en complexe antwoorden. In alle typeringen, ook de spotzieke en venijnige, klinkt liefde door’. Ook HP/De Tijd is positief, en noemt het boek een ‘ijzersterke roman’, met ‘sprankelende dialogen en gevoel voor de complexe psychologie van zijn levensechte personages’. VRT Radio 1 beschreef het boek in een interview met de auteur als ‘De grote Nederlandse roman’.

Eerste roman in vijf jaar
Dit nieuwe boek is Heerma van Voss’ eerste roman in vijf jaar tijd. Eerder verschenen bij Atlas Contact de non-fictieboeken De bange mens (2021), over de vraag wat angst is, en Coronakronieken (2020), een essayistisch verslag van de eerste weken van de coronacrisis.

Meer nieuws

 • Nieuwe roman Rob van Essen lovend ontvangen

  1 december 2023

  Op 17 november verschenen: Ik kom hier nog op terug, de nieuwste roman van Libris Literatuurprijs-winnaar Rob van Essen! Een overrompelende roman waarin alles met elkaar samenhangt, en die niet onopge...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: acquirerend redacteur Business Contact

  1 december 2023

  We zijn op zoek naar een enthousiaste acquirend redacteur Business Contact voor 32 uur per week. Als acquirerend redacteur ben je de pijler onder de fondsontwikkeling van uitgeverij Business Contac...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights