Karin Sitalsing te gast bij Spraakmakers over haar vandaag verschenen boek ‘Blauwe Stad’

Op vrijdagochtend 17 november was Karin Sitalsing te gast bij radiotalkshow Spraakmakers. In gesprek met Carl-Johan de Zwart vertelt ze meer over haar vandaag verschenen boek Blauwestad. De podcast is terug te luisteren op de website van NPO Radio 1.

‘Blauwestad is dankzij Sitalsings grondige onderzoek, haar vermogen iedereen aan het spreken te krijgen en haar vlotte schrijfstijl een even interessant als toegankelijk boek geworden.’ – Hans van der Heijde in de Leeuwarder Courant [waardering: 4 sterren]

Karin Sitalsing geeft in het gesprek met Carl-Johan de Zwart meer informatie over het kunstmatige dorp Blauwestad. Zo vertelt ze dat het dorp lang geen echt hart had, maar dat er nu een wijk is gebouwd, het Havenkwartier, die benoemd is tot centrum. Hier hield ze een spreekuur met projectontwikkelaars en boze communisten om meer informatie voor haar boek te verzamelen. Ze vertelt ook over het doel achter Blauwestad en hoe het project van het bouwen van een nieuwe woonplaats niet altijd liep zoals verwacht. Binnen 18 jaar zijn er 1100 mensen in het dorp komen wonen, maar Sitalsing vindt het nog te nieuw om het een mislukt project te noemen.

In het boek Blauwestad wordt het verhaal van het tekentafeldorp in Groningen verder verteld. Journalist Karin Sitalsing beschrijft de geschiedenis van het dorp waarin ze de lezer meeneemt naar de optimistische begindagen en de diepe dalen ten tijde van de financiële crisis.

 

Meer nieuws

 • Astrid Haerens brengt gedichten uit ‘Oerhert’ tot leven met muzikale voorstelling

  19 juni 2024

  Na een geslaagde tournee in het begin van 2024, wordt de muzikale voorstelling Oerhert voortgezet met een reeks voorstellingen in de zomer en in het seizoen 2024-2025. Astrid Haerens, Mariske Broeckme...

  Lees het hele bericht
 • Onze boeken in het najaar 2024

  19 juni 2024

  Bekijk hier onze brochure met de te verwachten titels van de najaarsaanbieding 2024 voor fictie, non-fictie en Business Contact.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights