‘Een superieure soap met spatjes tintelende monterheid’ – De nieuwe roman van Sebastiaan Chabot

Thomas Verbogt besprak voor Het ParoolDeze  Olifantenpaadjes, de nieuwe roman van Sebastiaan Chabot :

‘Sebastiaan Chabot schreef een superieure soap over ouderen in Nice – en een pratende knuffelolifant. Hij neemt de lezer op charmante wijze mee naar Zuid-Frankrijk, waar een stel ouderen naar geluk zoekt. Dat wordt een soap met spatjes tintelende monterheid.’

Sebastiaan Chabot werd met zijn debuutroman Een slaap die geen uren kent genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2020. Samen met zijn ouders, Bart en Yolanda, en zijn broers Maurits, Splinter en Storm schrijft het Boekenweekgeschenk 2024, Gezinsverpakking.

Olifantenpaadjes is een tragikomische familieroman over een gelukkig gescheiden gezin dat een keer per jaar hun leven van voor de scheiding nabootst in Zuid-Frankrijk. Dit keer is het hun laatste vakantie samen.

‘Olifantenpaadjes is droogkomisch en wrang, maar wordt nergens slapstick. Knap!’ Olaf Tigchelaar, boekenpanel Mezza

Meer nieuws

 • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

  11 april 2024

  Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

  Lees het hele bericht
 • 4 boekentips voor de Maand van het Natuurboek

  9 april 2024

  In de maand april vieren we het voorjaar met de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze maand worden de mooiste natuurboeken in het zonnetje gezet. Uitgeverij Atlas Contact heeft een rijke geschiedenis...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights